Eet smakelijk! 7x kindvriendelijke restaurants in Amsterdam

Kinderen Merel Schut 10 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een leuke plek in de hoofdstad om lekker te eten met je kids? Wij hebben de leukste kindvriendelijke restaurants in Amsterdam op een rijtje gezet. Hier zit vast en zeker een kidsproof adres voor je tussen.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam

Maken je kids er soms een zooitje van aan tafel en blijven ze moeite op hun plek zitten? In deze kindvriendelijke restaurants in Amsterdam is uit eten gaan met de kinderen misschien iets makkelijker. Aan speelgoed is gedacht en dankzij leuke kindermenu’s is kiezen niet zo ingewikkeld.

1. Café restaurant Amsterdam

Het is dan wel geen specifiek kinderrestaurant, maar je kunt prima dineren met kids in Café Restaurant Amsterdam. Er is een speciale menukaart voor kinderen. Denk aan een pasta, frietjes of een hamburger. Niet onbelangrijk is dat de menukaart voor volwassenen heerlijk is!

De kleintjes kunnen ook op het plein voor de deur spelen want van binnen rondrennen wordt natuurlijk niemand blij. Is het te koud buiten? Er zijn kleurplaten voor de kids.

Café Restaurant Amsterdam zit aan het Watertorenplein 6.

2. Proost & Stroop

Proost & Stroop is een kindvriendelijke horecazaak op een rustige buitenplaats in Amsterdam Noord. Bij Proost & Stroop ben je aan het goede adres voor heerlijke pannenkoeken. Glutenvrij, vega, lactosevrij beslag: you name it en Stroop heeft het.

Er is een speelhoek binnen maar ook buiten is een speelplaats. In biertuin Proost geniet je van een lekker biertje.

Proost & Stroop zit aan de Meteorenweg 272.

3. De IJ-Kantine

Dit restaurant bestempelt zichzelf als kindvriendelijk dus hier uit eten gaan met kinderen is een feestje. Zo liggen er spelletjes in een speelhoek en zijn er in het weekend speciale activiteiten voor kinderen, zoals koekjes bakken of een film kijken. Er is een kindermenu met pasta of frietjes en vissticks.

De IJ-Kantine zit aan de NDSM-kade 5.

4. Vandaag

Dit is een all-in restaurant dus houdt rekening met een lopend buffet. Voor kids is er een speciaal buffet en een keuken waarin koekjes gebakken kunnen worden. Je betaalt entree maar kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen.

Vandaag zit aan de Europaboulevard 11.

5. De kleine Valk

De naam zegt het al; ook jonge gasten tafelen hier lekker. De Kleine Valk wordt bestierd door twee telgen uit de bekende horecafamilie Van der Valk. Op het kindermenu staan tomatensoep, pasta’s en frietjes met een snack. Als toetje natuurlijk appelmoes! Er is een kidsroom vol speelgoed: honderd procent kidsproof dus!

De kleine Valk zit aan het Marie Heinekenplein 5-8.

6. Jansz.

Speciaal voor gezinnen zijn er Family Sundays bij Jansz. Elke laatste zondag van de maand is er een vroeg diner waarbij de jonge gasten centraal staan. In de Copper Rooms kan naar hartelust gespeeld worden door de kids. Het diner is van 16.30 tot 18.30 uur. Op het verfijnde kindermenu staat onder andere burrata, pasta en gegrilde kip. Zo is uit eten met je kinderen een perfecte afsluiting van je weekend.

Jansz. zit aan de Reestraat 8.

7. The Harbour Club Oost

Bij het kindvriendelijke restaurant The Harbour Club zijn ook heerlijke family sundays van 15.00 tot 19.00 uur. Je kunt met je gezin genieten van sushi en muziek. Er is een heuse kids area waar nanny’s je kinderen vermaken! De muziek wordt verzocht door niemand minder dan Robert Leroy. Let op; deze speciale middagen en avonden voor families vinden niet elke zondag plaats.

The Harbour Club Oost zit aan de Cruquiusweg 67.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen