Déze goedkope gin komt als een van de beste uit de bus in blinde smaaktest

Eten Susan Dalstra 6 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Druk een gin-tonic in onze knuisten en we zijn gelukkig. Enig nadeel: de hele avond gin drinken, is best een duur geintje. Deze blinde smaaktest komt dan ook als geroepen. 

Lidl

Onze Britse vrienden van Good Housekeeping onderwierpen namelijk verschillende soorten gin aan een test en ach en warempel: de gin van jawel, de Lidl kwam als een van de beste uit de bus. En laat de Hortus London Dry gin van Lidl nou over de toonbank gaan voor nog geen 18 euro. En dat terwijl je voor een beetje gin al snel een euro of 30 neertelt. In de test scoorde de Lidl gin 77 van de 100 punten en dat is in het geheel niet slecht.

Zachte textuur

De gin wordt door de kenners geroemd om de ‘zachte textuur’ en de ‘kruidige aroma’s’. Daarmee verslaat het onder meer de beroemde Gordon London Dry gin en de gin van Britse winkels als Marks and Spencer, Tesco en Asda. De Thomas Dakin Gin, die voor bijna het dubbele van de Lidl gin wordt verkocht, eindigde als vijftiende. Bombay Sapphire is duurder dan de Lidl gin, maar eindigde maar één plek hoger.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme