Zijn grootouders van moeders kant favoriet bij kleinkinderen? 6 redenen waardoor dat komt

Ouderschap Laura Saija 21 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Grootouders spelen vaak een belangrijke rol in het leven van hun kleinkinderen. Ze brengen niet alleen wijsheid en liefde over, maar vaak ontwikkelen ze ook een speciale band met hun kleinkinderen. Er wordt soms gezegd dat de grootouders van moeders kant favoriet lijken te zijn bij kleinkinderen.

Grootouders van moeders kant

Er is weinig onderzoek gedaan naar welke opa en oma favoriet zijn. Er is wel een theorie dat grootouders van moeders mogelijk favoriet zijn door een ouderwets en onbewust psychologisch mechanisme.

Moeders zijn er namelijk altijd 100 procent zeker van dat een kind van hun is, omdat zij het kind baren. Deze overtuiging wordt vaak gedeeld door de ouders van de moeder, wat resulteert in een sterker gevoel van verbondenheid met de kleinkinderen.

Waarom zijn opa en oma van de moeder favoriet?

Laten we eens kijken naar zes andere mogelijke redenen waarom grootouders van moeders kant favoriet zijn.

1. Emotionele band

De band tussen een moeder en haar eigen moeder is vaak heel sterk. Deze emotionele verbinding kan doorsijpelen naar de relatie tussen de grootouders van moeders kant en hun kleinkinderen, waardoor er een speciale band ontstaat.

2. Tradities en rituelen

Grootouders van moeders kant zijn vaak betrokken bij het doorgeven van familietradities en rituelen. Dit kan een gevoel van verbondenheid creëren tussen de grootmoeder van moeders kant en haar kleinkinderen.

@jennhurless

Omg this is TRUE 😫 IB: @Amanda Ivanelli

♬ original sound – Amanda Ivanelli

3. Traditionele rolverdeling

In sommige culturen of families worden grootmoeders traditioneel gezien als de hoedsters van familiewaarden en tradities. Dit kan de kleinkinderen dichter bij de grootmoeder van moeders kant brengen.

4. Geografische redenen

Als de grootouders van moeders kant dichter bij wonen dan de grootouders van vaders kant, kunnen de kleinkinderen meer tijd doorbrengen met de grootmoeder van moeders kant, wat kan leiden tot een sterkere band.

@natdee94

#whenyourealize #reality #relatable #mumlife #mumtok #relatablecontent #relatablemumcontent #relatablemum #relatablemom #mumsside #momsside #sahm #stayathomemomlife #mumlife #stayathomemom #sahmtok #sahmlife

♬ Toxic – RealestK

5. Verzorgende rol

Als de grootmoeder van moeders kant een actieve rol heeft gespeeld in de opvoeding van haar dochter (de moeder van de kleinkinderen), kan dit leiden tot een diepere band tussen haar en de kleinkinderen. Ze wil haar dochter helpen en steunen bij de opvoeding van haar kinderen.

6. Familiestructuur

In sommige families kan de dynamiek ervoor zorgen dat de grootouders van moeders kant meer tijd doorbrengen met de kleinkinderen. Dit kan te maken hebben met werkverplichtingen van de ouders of andere familieomstandigheden.

Onderzoek: dit gebeurt er wanneer grootouders zich met de opvoeding bemoeien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen