Kan jouw haar een volume boost gebruiken?

Beauty Redactie 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Kan jij jaloers omkijken als jij een vrouw met lang dik haar voorbij ziet komen? Dan ben je niet de enige. Lang, dik, en vol haar ziet er prachtig uit, en is (helaas) niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel vrouwen hebben namelijk veel haar, maar omdat het dun en fijn is, lijkt het volume ver te zoeken.

Volume creëren is in dat geval een hele onderneming. Aan het einde van de dag hangt je haar er vaak weer treurig bij. Gelukkig kunnen we volume faken met deze handige tips.

Meer volume

Als jij wat meer volume in jouw haar wilt, lees dan even verder:

1. Begin bij de kapper

De keuze van je coupe bepaalt deels het volumegehalte van je haar, daarom zijn laagjes vaak een goed idee Alhoewel té veel laagjes bij dun haar weer een tegenovergesteld effect kan hebben. Zoek dus een goede kapper en laat je adviseren.

2. Haren wassen

Iedere dag je haar wassen is niet slim, hiermee was je ook de talg op je hoofdhuid weg. Dit zorgt ervoor dat de hoofdhuid uitdroogt en als tegenreactie ga je juist extra talg aanmaken waardoor het haar vetter wordt. Als je je haar wast gebruik dan een volume shampoo en conditioner. Gebruik conditioner overigens enkel in de puntjes van je haar

3. Borstelen

Nat haar borstelen is funest! Na het wassen is je haar kwetsbaar en breekt het eerder. Laat je haren drogen voordat je aan de slag gaat.

4. Föhnen

Door je haar te föhnen krijg je volume in het haar, maar overdrijf niet want föhnen kan het haar uitdrogen. Föhn het haar niet te vaak, houd voldoende afstand en laat je haren eerst natuurlijk drogen.

5. Haarproducten

Er bestaan enorm veel hulpmiddelen voor volumineus haar. Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft. Erg effectief zijn de volumepoeders die je in je haren kunt verstuiven.

6. Less is more

Haarspray, droogshampoo en andere styling producten zijn handig, maar verzwaren je haar. Gebruik deze dan ook met mate.

Waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme