Had ik maar nooit… ‘Gekozen voor een borstvergroting voordat ik kinderen kreeg’

Persoonlijk Vera Guldemeester 28 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Michelle (30). Michelle heeft spijt dat ze een borstvergroting heeft genomen voordat ze kinderen kreeg.

“Ik was altijd al ontevreden over mijn borsten. Waar mijn vriendinnen in de tweede of derde klas van de middelbare school borsten hadden, was het bij mij nog steeds wachten tot ze eindelijk zouden gaan groeien. Op mijn zestiende had ik cup A en daar was ik niet erg blij mee.

Uitgaan met sokken in bh

Bij het uitgaan deed ik graag T-shirts aan met een V-hals. Ik vond dat die alleen maar mooi zaten als je borsten had, dus in het begin vulde ik mijn bh’s met sokken op. Later waren er steeds vaker superpush up bh’s te koop, zodat het net leek alsof ik borsten had.

Eerste vriendje

Ik kreeg mijn eerste vriendje op mijn zeventiende. Hij zei bij het zien van mijn borsten dat ik net zoveel had als zijn zusje van tien. Niets dus. Dat deed me veel pijn. Zoveel dat ik ze vanaf dat moment nog meer ben gaan haten.

Nieuwe vriend

Een aantal jaar laten kreeg ik gelukkig een vriend die mij wel nam zoals ik was. Ik, met mijn kleine borsten. Wat hij ook zei om mij meer zelfvertrouwen te geven, het lukte niet om dit gedeelte van mijn lichaam te omarmen. Op mijn 22ste besloot ik om te gaan sparen voor een borstvergroting.

Kinderwens

Ook al wisten we dat we een kinderwens hadden, ik besloot toch om eerst een borstvergroting te nemen. Waarom niet? Een vriendin van mij had een borstvergroting gehad en anderhalf jaar later had ze een kind. Ze waren volgens haar nog net zo mooi als daarvoor. Met dit verhaal in mijn achterhoofd, nam ik vier jaar geleden, op mijn 26ste een borstvergroting.

Snel zwanger

De operatie was geslaagd en niet lang daarna besloten we om voor een kindje te gaan. Drie maanden daarna was ik zwanger. Al snel na de bevalling kreeg ik last van stuwing. M’n borsten stonden in de fik en werden groter dan ooit. Ik wist niet wat ik ermee aan moest. Ze waren zo groot en pijnlijk. Pas na drie weken had ik minder last.

Uitgerekt vel

Hetgeen wat overbleef van mijn borsten, was uitgerekt vel met daarin implantaten. Ik schrok me rot toen ik mezelf voor de eerste keer in de spiegel bekeek. Ik zag eerst heel wat hangend vel, maar daarbeneden twee ronde ‘zakjes’, met daarin de implantaten. Het enige wat ik kon doen, was huilen.

Spijt van borstvergroting

Ik heb ontzettend veel spijt dat ik heb gekozen voor een borstvergroting voordat ik kinderen kreeg. Waarom kon ik niet wachten? Nu is de operatie helemaal voor niets geweest, want mijn borsten zien er nu nog erger uit dan ervoor. Hangborsten in combinatie met implantaten is allesbehalve mooi. Ik wacht nu tot we een tweede kind hebben gekregen en daarna kan het sparen weer beginnen. Ik moet en zal een tweede operatie krijgen.”

Stoppen met flesvoeding: zo pak je dat aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme