Handig overzicht: welk gewicht heeft je kind gemiddeld per leeftijd?

Kinderen Rachelle Abbas 29 jun 2020
Leestijd: 21 minuten

Factoren invloed gewicht

Geen enkel kind is hetzelfde, ieder kind ontwikkelt zich dan ook anders. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op het gewicht van je kind.

Voor de geboorte

Voordat je kind ter wereld komt, kunnen veel zaken meespelen in het gewicht van je baby. Hoe gezond je bent en leeft als moeder is een belangrijke speler, maar genen spelen ook een grote rol bij het toekomstige gewicht van je kind. Ook de etniciteit van de moeder en het gebruik van eventuele medicijnen tijdens de zwangerschap hebben invloed op het gewicht van je ongeboren kind.

Na de geboorte

Als je kind opgroeit, kan het gebeuren dat hij of zij een ander gewicht heeft dan leeftijdsgenootjes. De oorzaak hiervoor kan liggen bij verschillende dingen. Bijvoorbeeld na een infectie of griepje kunnen kinderen meer gewicht verliezen dan normaal. Als ze weer beter zijn, komt dit vaak weer terug in balans.

Ook de afkomst van je kind en de omgeving waar hij of zij woont, kunnen invloed hebben op het gewicht van je kind. Daarnaast speelt ook voeding een grote rol en de hoeveelheid die je kind beweegt.

Lees ook: Hoe help je kinderen een gezond gewicht te krijgen (en te behouden)?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme