Hoe overleef ik de eerste weken met een pasgeboren baby? 5x handige tips

Kinderen Valéry de Voijs 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Gefeliciteerd! Wanneer jij dit artikel leest, zul je waarschijnlijk net moeder zijn geworden. Wat een mooie en magische tijd kan zijn, zal ongetwijfeld gepaard gaan met de nodige stress. Met deze handige tips en tricks zal jouw leven met een pasgeboren baby gegarandeerd een stuk gemakkelijker worden.

Waarom blijft mijn baby maar huilen? Hoe weet ik dat mijn baby voldoende heeft gegeten? Op welke manier kan ik mijn baby laten boeren? Deze, en nog veel meer vragen zullen de eerste weken non stop door jouw hoofd spoken. Natuurlijk hebben wij niet alle antwoorden op alle vragen, maar met deze tips kunnen we je een heel eind op weg helpen.

Tips voor een pasgeboren baby

Voor alle kersverse moeders met hun handen in het haar: deze tips zullen je leven gaan verbeteren. Thank us later.

1. Gebruik een rood lichtje ’s nachts

Wist je dat rood licht bijdraagt aan de productie van melatomine? Dat geldt overigens niet alleen voor volwassenen; ook bij (pasgeboren) baby’s heeft rood licht hetzelfde effect. Door ’s nachts een rood lichtje aan te maken, zul je je baby rustig krijgen waardoor ze sneller in slaap zullen vallen.

2. Maak geluid bij je pasgeboren baby

Wanneer jouw baby eenmaal slaapt, heb je wellicht het gevoel dat je heel stil moet zijn. Je wil dat middagdutje immers niet verstoren. Toch hoef jij helemaal niet op jouw tenen door het huis te sluipen. Sterker nog: het is juist beter om vanaf het eerste moment al ‘normale’ geluiden te maken. Nu hoef jij geen keiharde hardcore muziek door de speakers te blazen, maar een tv, radio, stofzuiger, of telefoongesprek kan best.

3. Gebruik een plasmatje

Een plasmatje? Jazeker, je leest het goed. Een plasmatje wordt gebruikt voor puppy’s die nog niet zindelijk zijn. Nu zullen we jouw baby niet vergelijken met een plassende puppy, maar toch zal een plasmatje uitkomst kunnen bieden. Deze pads kun je op de verschoontafel leggen voor extra hygiëne.

4. De magische houding om te boeren

Lukt het jouw baby niet om te boeren? Dan heeft het geen zin om hem een half uur op zijn rug te kloppen. Deze houding kan echter wél werken. Zet je baby rechtop op jouw schoot en zorg ervoor dat de mond van jouw baby open blijft. Wrijf vervolgens over zijn ruggetje waardoor de ruggengraat gestrekt wordt.

@honeycombapp_

Replying to @russianroulette330 Bottlefed babies do ingest more gas than breastfed babies. This lazy burping technique worked great for us! #burpingbaby #burpinghack #howtoburpbaby #newborntips #newmomtips #honeycombparentadvice #newdadhacks #newparents #firsttimemom #newmom2023 #babycare #gassybaby

♬ Bach unaccompanied cello suite “Prelude” – Jianteng

5. Gebruik een elektrische baby vijl

Het knippen van die kleine nageltjes kan behoorlijk stressvol zijn. Niet alleen kun jij het eng vinden om de nageltjes te knippen, maar ook jouw baby kan dit vervelend vinden. Om jezelf onnodige ellende te besparen, kun je een elektrische nagel vijl gebruiken. Deze zijn namelijk speciaal ontworpen voor baby’s.

 

Is white noise de oplossing om je baby en jezelf in slaap te krijgen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme