Broodnodige cursus haren wassen voor vrouwen

Beauty Redactie 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vraag jij je ook regelmatig af waarom jouw haar nooit zo perfect zit als wanneer je net van de kapper vandaan komt? Dat zou best wel eens kunnen komen omdat je jouw haren altijd verkeerd wast!

Het is een wekelijkse routineklus met je gebruikelijke gereedschap: Shampoo, conditioner, een handdoek, borstel en eventueel een föhn. Het kan bijna niet fout gaan, denken we (!) want tijdens het haren wassen blunderen de meeste van ons.

Haren wassen

Dussss.. voor alle (toekomstige) rapunzels: een lesje in haren wassen

Was je haren ‘andersom’

Je leest het goed, begin met conditioner en eindig met shampoo, dit is vele malen beter voor je haar. De conditioner doet zijn werk maar blijft niet zitten in je haar omdat je het met shampoo weer grondig uitspoelt. Restjes conditioner zijn vaak de oorzaak van jouw futloze haren, met de ‘andersom’ methode krijg je volume instead! Het is ook niet nodig om veel shampoo aan te brengen, vooral als je dure shampoo gebruikt, is dit zonde. Als je de shampoo bij de hoofdhuid aanbrengt was je bij het uitspoelen automatisch de punten.

Uitspoelen

Neem ruim de tijd om je haren goed uit te spoelen, dit is erg belangrijk. We hebben het gehad over de resten van conditioner, maar ook shampoo laat sporen achter. Al deze onnodige resten zorgen voor zware haren en een minder levendig kapsel. Ben jij fan van heet douchen? Op je hoofdhuid stimuleert warm water de vetproductie (vet haar), dus gebruik liever lauw water.

haren

Droogdeppen

Hard wrijven met een ruwe handdoek is not-done. Je kwetsbare hoofdhuid kan dit niet hebben en voor de haren zelf is het ook niet ideaal. Dep de haren daarom voorzichtig droog en wring de punten eventueel uit.

Niet borstelen na het haren wassen

Deze heb je vast vaker gehoord, natte haren kammen of borstelen is uit den boze. Dat komt omdat nat haar elastischer is en daardoor eerder uitgetrokken kan worden, ook beschadigd het sneller. Heb je veel klitten en knopen? Kam of borstel je haren dan voor het wassen.

De verboden föhn

Gebruik liever geen föhn, maar soms heb je hem echt heel hard nodig. Als je gaat föhnen zorg dan voor een afstand van minimaal 30 cm tussen de föhn en jouw haren.

Was je haren niet te vaak

Probeer wasbeurten te beperken tot een minimum. Wij snappen, gewassen haar voelt fijn, maar wordt ook veel sneller vet! Wanneer je je haren vaak wast met shampoo was je de talg op je hoofdhuid weg. Talg is onmisbaar want het hydrateert en zorgt ervoor dat je hoofdhuid vocht vast houdt. Wanneer je talg tekort komt gaat jouw hoofdhuid meer en sneller talg produceren waardoor je haar juist vet wordt.

 

Waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme