Heeft jouw kind krullen? 7 manieren om die krullenbos de baas te blijven

Kinderen Jitra Janssonius 9 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Mijn dochter is een gezegend meisje. Gezegend met de blauwste ogen en de mooiste blonde krullen. Tenminste, dat vind ik. Zij vindt zelf van niet. Die stomme krullen zijn een ramp want altijd in de knoop. (Tja de krullen kreeg ze van haar vader, de fijne structuur van mij).

Nu koning winter zich weer heeft aangediend en wij vanmorgen de ramen echt moesten krabben is de frustratie compleet. Want krullen en vrieskou levert gegarandeerd ellende op. Of niet? De experts zeggen dat het volgen van onderstaande zeven tips zorgt voor wereldvrede. Als het gaat om krulhaar dan. Het proberen waard lijkt me.

1.Topconditie

Kam het haar van je krullenbol onder de douche als je er net conditioner in hebt gedaan. De kam glijdt er dan doorheen en neemt alle knoopjes mee. Daarna voorzichtig met lauw water uitspoelen.

2.Hydrateren kun je leren

Krullend haar is gek op leave-in conditioner als basis product, om uitdrogen te voorkomen. Zo blijft het haar goed gehydrateerd en dus makkelijker doorkambaar. Eén keer in de twee weken een leave-in conditioner na de wasbeurt houdt het haar soepel en de krullen mooi pluisvrij.

3.Kleedje vlechten

Maak voor het slapengaan een setje vlechten in het haar van je kind. Hoe meer vlechten, hoe meer krullen. In de ochtend de vlechten eruit, even doorkammen en jouw krullenkoppie is weer klaar voor een nieuwe dag. Laat de vlechten nooit te lang zitten, dat zorgt voor vervilting van het haar waardoor het juist moeilijker doorkambaar is.

Creatief met krullen

Wil je inspiratie? Kijk dan hier hoe deze moeder elke dag de meest ingewikkelde vlechtwerken in het haar van haar dochter maakt. Wow!

4.Wasdag.

Plan een vaste haarwas-dag in. Dat kan één of meer keer per week, maar doe het niet elke dag. Hoe vaker je het haar wast, hoe droger het wordt. En krullend haar houdt echt niet van droog.

5.Kappertje spelen

Af en toe een thuis behandeling kan geen kwaad. Je hoeft echt geen Rob Peetoom te zijn om de puntjes in toom te houden. En als je dan gaat knippen, doe dan eerst lekker een maskertje in het haar en maak er een echt haarfeestje van. En waarom niet meteen zelf ook een mini kuurtje?

6. Goed begin is het halve werk

Gebruik goede producten voor het haar van je kind. Je hebt speciale producten die geschikt zijn voor kinderen met krullend haar maar je kunt ook gewoon ‘grote mensen’ shampoo gebruiken. Dan wel even een washandje voor de ogen bij het uitspoelen.

7.Have fun

Samen lekker poedelen en intussen haren verzorgen levert niet alleen mooie haren op maar geeft je ook nog eens quality time met jouw krullenbol en daar wordt iedereen blij van!
En als je dan toch aan een kappersbezoek moet geloven, lees dan hier onze ultieme tips om dit bezoek met je peuter te overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme