Is jouw huid aan het vervellen? Met deze tips overleef jij de zomer!

Algemeen Valéry de Voijs 22 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Heerlijk die zomer. Je voelt je toch honderd keer vrolijker als je na een dagje lekker zonnen de tanlines op je heupen ziet? Helaas heeft zo’n grote hoeveelheid zon ook zo z’n nadelen. Je huid kan er namelijk enorm van gaan vervellen. En niemand wilt met zo’n rode neus de deur uit gaan. Met deze tips tegen het vervellen van je huid overleef jij de zomermaanden (zonder oncharmante velletjes!)

Met de hashtag #sunkissed, #foreversummer en #beachlife4ever laat je iedereen weten dat jij het hele weekend weer op het strand hebt gehangen. Heel leuk voor je Instagram. Maar iets minder voor je huid. Als jouw huid daarna gaat vervellen, kunnen deze tips je helpen om de schade enigszins te beperken

Wat is vervellen?

Je huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. En je raad het al… het vervellen gebeurt in de bovenste huidlaag. Eigenlijk ‘vervelt’ je huid altijd, maar je hebt dit normaal niet door. Wist je dat je zelfs iedere dertig dagen een compleet nieuwe huid hebt?! (is dat even fijn voor degenen met puistjes!) Dat is ook de reden waarom je het resultaat van sommige professionele peelings pas na drie weken kunt zien.

Vervellen door de zon

Als jij als echt summer queen teveel zon hebt gepakt, zul je zien dit natuurlijke proces versnelt. Je huid zal nu niet meer langzaam dode huidcellen kwijt raken, waardoor je in de loop van de maand een nieuw huidje ziet, maar dit gaat nu allemaal in een versneld tempo. Vandaar dat jouw huid gaat vervellen, en jij je bruine tintje binnen no time dus kwijt bent.

Vervellen voorkomen

Ok, hier heb je nu waarschijnlijk niets meer aan. Maar voor de volgende keer dat je enthousiast de zon in gaat, wil je misschien even in je achterhoofd houden dat ‘voorkomen = beter dan genezen’. Smeer je dus voldoende in! We snappen dat je denkt dat je minder bruin wordt, maar het tegendeel is waar. Zonder bescherming word je misschien wel heel snel heel bruin, maar als jouw huid meteen gaat vervellen heb je er nog niets aan. Als je dus voldoende zonnebrandcrème gebruikt, of een stoere pet of fashionable grote hoed opzet, zul je zien dat je misschien iets langer doet over je tanlines, maar je er wel langer plezier van hebt. Wie het laatst lacht, lacht het best!

In 5 stappen naar een glad geschoren huid zonder bultjes en irritaties

Tips als je toch aan het vervellen bent

Als je dit artikel te laat leest (of je stiekem een tikkie eigenwijs bent), en je huid toch aan het vervellen is, zullen deze tips je een handje helpen

1. Hydrateer!

Je snapt hem: drink voldoende water en gebruik een goede crème. Vaak zijn nachtcrèmes vettigere dan dagcrèmes, dus gebruik in deze dagen de nachtcrème ook overdag. Zorg er wel voor dat je je huid goed reinigt van te voren.

2. Blijf van je huid

Ga. er. niet. aan. pulken! Net als puistjes of wondjes is een velletje net zo verleidelijk om eraan te zitten. Ben niet eigenwijs en blijf er dus maar gewoon vanaf. Hoe vaak jij je handen ook wast, je hebt altijd bacteriën aan je vingers die je liever niet op je huid wilt krijgen

3. Gebruik Aftersun

Als jij na een dagje zon thuiskomt en lekker gaat badderen, vergeet je lichaam (en gezicht!) niet in te smeren met een goede Aftersun.

4. NIET scrubben

Je kunt je huid het beste even wat rust gunnen. Vermijd dus alle vormen van scrubben, exfoliëren en dep je huid voorzichtig droog (in plaats van hard te wrijven met die harde handdoek)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Biodermal

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen