Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Lifestyle 20 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze vijf tips verzorg je je huid extra goed als je zwanger bent

Je lichaam heeft heel wat te verduren als je zwanger bent. Zijn het niet je hormonen die vreemde dingen doen met je huid, dan zijn het wel je buik en borsten die een groeispurt maken en je huid strak aanspannen.

Je zwangerschap kan zorgen voor jeuk, huiduitslag, eczeem, striae en nog veel meer huidkwaaltjes. Belangrijk dus om je huid extra goed te verzorgen als je zwanger bent. En dat doe je met deze tips.

Met deze vijf tips verzorg je je huid extra goed als je zwanger bent

1. Jeuk en striae

Door de hormonen die tijdens je zwangerschap door je lijf gieren en een groeiende buik en borsten veroorzaken, kan je last krijgen van jeuk. De huid van je buik kan zo gespannen gaan staan, dat je er niets meer op kan verdragen, zelfs niet het zachtste katoen. Reden dus om vooral deze huid goed te verzorgen, al voordat je buik gaat groeien. Zo houd je de huid soepel en zal het hopelijk uiteindelijk minder gespannen aanvoelen. Een voedende olie helpt om je huid zacht en soepel te houden. Smeer twee keer per dag, zodat je huid ook minder snel de kans krijgt om onderhuids te scheuren (striae).

2. Bescherm je gezichtshuid

De huid van je gezicht is vrijwel nooit bedekt, maar wel heel gevoelig en vooral tijdens je zwangerschap. Pas dan ook op in de zon, want naast dat je huid snel verbrandt, kan zich ook een zwangerschapsmasker vormen. Dit zijn vlekken op je voorhoofd, wangen, neus en soms kin die worden veroorzaakt door straling en de hormonen oestrogeen en progesteron. Smeer dus dagelijks met een hoge factor en blijf zo veel mogelijk uit de zon.

3. Onrustige huid

Sommige vrouwen zien al aan hun huid dat ze zwanger zijn: die is opeens erg onrustig. Er ontstaat eczeem of bijvoorbeeld puistjes. Verzorg je huid op die plekken extra goed met een eczeemzalf (overleg wel even met je verloskundige) en blijf van de puistjes af. Eet en drink gezond en ga eens in de zoveel weken naar de schoonheidsspecialist.

4. Als je een droge huid hebt

Je huid rekt flink uit tijdens je zwangerschap en kan daardoor gevoelig zijn en gespannen of droog aanvoelen. Belangrijk is dat je niet te vaak en niet te heet doucht, dit droogt je huid namelijk alleen maar meer uit. Verzorg je huid twee keer per dag met een verzorgende, voedende crème of een olie om de ergste droogte tegen te gaan.

5. Water, water, water

Drink veel water tijdens je zwangerschap om gifstoffen sneller af te kunnen voeren en je huid van binnenuit soepel te houden.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BiodermalWeleda

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme