Snel & easy: Met deze tips houd je je huis makkelijk schoon en opgeruimd

Algemeen Valéry de Voijs 28 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Staat opeens onverwachts je buuf voor de deur en probeer je subtiel de voordeur op een kiertje te houden, in de hoop dat ze niet binnen komt? Niets om je voor te schamen. We kennen het allemaal: van die dagen dat je zo druk bent dat je er écht niet aan toe komt om een doekje over die tafel te halen of dat speelgoed op te bergen. Toch zul je zien dat met een paar simpele tips jij je huis gemakkelijk schoon en opgeruimd houdt.

Bijhouden is key. Als jij namelijk deze tips dagelijks toepast (en nee, dit gaat niet veel tijd kosten), hoef je de volgende keer niet in paniek te raken als je schoonmoeder zichzelf onverwachts uitnodigt.

Tips voor een opgeruimd huis

Snel en gemakkelijk: een opgeruimd huis krijg je zo

1. Bed opmaken

Je zou denken dat een opgemaakt bed niet zo belangrijk is. Je buuf of schoonmoeder zal namelijk geen slaapkamerinspectie doen, dus waarom zou je je bed moeten opmaken? Vooral het er in de ochtend al hectisch genoeg aan toe gaat (am I right?!). Fout gedacht. Je dag begint en eindigt op je slaapkamer, dus een opgemaakt bedje draagt bij aan dat opgeruimde nette gevoel. Laat je bed trouwens het liefst ‘s ochtends even luchten voor je het opmaakt (wel zo fris). Wen jezelf bijvoorbeeld aan je bed even terug te slaan, en als jij onder de douchte uit komt pas op te maken

2. Houdt je kledingkast netjes

Het staat niet alleen netjes maar het maakt de kledingkeuze ook wat overzichtelijker. Probeer trouwens de Marie Kondo technieken. Kost even wat tijd op je vrije zaterdagochtend, maar dan heb je ook wat.

3. Opbergmanden

Leuke manden, retro kisten of simpele houten kastjes; er zijn tal van slimme opbergmogelijkheden waardoor het lijkt alsof je helemaal geen troep in je woonkamer hebt. Wij allemaal weten dat je het slim hebt verstopt, maar dat weet die visite niet.

Turn it up! Deze muziek geeft je motivatie tijdens het schoonmaken

4. Minimaliseer

Jawel. Soms moet je jezelf even een schop onder je derriere geven en wat dingen weggooien. Begin eens bij je kledingkast. Ga je dat oude topje echt nog dragen? En als jouw kids al maanden niet hebben omgekeken naar die blokkendoos, dan kan die ook wel weg.

5. Een schoon aanrecht

Geloof me. Dit maakt zóoooveel verschil. Als jij je afwas aan de kant hebt, ziet je keuken er opeens een stuk schoner en opgeruimder huis. Met een paar handige tricks heb jij binnen no time een schone keuken.

6. Iedere dag een beetje

We hebben het al eens subtiel laten vallen: bijhouden is key. Je hoeft echt geen uren uit te trekken om dat hele huis in één dag picobello in orde te krijgen. Als je iedere dag een beetje doet, zul je merken dat het best gemakkelijk is om je huis vertoonbaar te houden

7. Verdeel de taken

Je hoeft echt niet alles allemaal alleen te doen. Vind jij stofzuigen niet zo erg, en is jouw partner juist heel goed met een dweil? Dan is het net zo gezellig om samen de handen uit de mouwen te schudden (en elkaar daarna belonen met een fijne massage)

Stel jezelf deze 8 vragen en het opruimen van je kledingkast wordt een makkie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme