Problemen met het huishouden op orde krijgen? 4 manieren om je huis opgeruimd te krijgen (blijvend)

Lifestyle Gina Koninkx 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Krijg jij met moeite de vaatwasser uitgeruimd en alle slaapkamers boven gestofzuigd? Helemaal niet zo gek, je hebt je handen al vol aan de kids en het huis schoon krijgen en houden is dan niet je eerste prioriteit. Gelukkig hebben we een aantal bruikbare tips voor je waardoor je het huishouden weer helemaal op orde krijgt.

Hulp bij het huishouden

Mét partner is het al een hele opgave om het huis opgeruimd en schoon te houden, laat staan als je er alleen voor staat. Gelukkig zijn er een aantal bruikbare tips die jou wellicht ook kunnen helpen wat meer orde te creëren in de chaos terug. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

1. Besteed (een deel) van het huishouden uit

Wij snappen ook wel dat niet iedereen hier het budget voor heeft, maar als je dat wél hebt is het hartstikke fijn om het deel van het huishouden door iemand anders te laten doen. Dat hoeft echt niet vaak want bij één bezoekje in de twee weken ben je al geholpen wat hygiëne betreft.

2. Regel een oppas voor de kids

Je kunt ook je zusje, nicht, buurmeisje vragen om op enig moment even op de kids te passen zodat jij in de tussentijd wat dingen kunt doen in huis. Dat schiet namelijk niks op met kinderen om je heen. Al geef je je buurmeisje er een klein zakcentje voor, ben jij al geholpen met de gewonnen tijd.

LEES OOK: Huis schoonmaken met kinderen: 7 trucs en tips om hem langer spik en span te houden

3. Maak een duidelijk en efficiënt schema

Als je samen met je partner bent, is het wel zo slim om de huishoudelijke taken te verdelen zodat er geen onduidelijkheid over staat. Als jullie evenveel werken is het ook belangrijk dat jullie de taken in het huishouden 50/50 verdelen. Misschien vind de een afwassen verschrikkelijk maar vind jij dat eigenlijk wel oké. Zo kun je een zo efficiënt mogelijk schema maken.

4. Laat je kinderen ook helpen

Nee hoor, het is helemaal niet erg om je kinderen te laten helpen met het huishouden. Het is goed voor ze om te leren dat ze hun eigen bordje naar de keuken moeten brengen na het eten en dat ze hun kleren netjes in hun kast of de wasmand moeten leggen aan het einde van de dag. Alle kleine beetjes helpen, en deze kleine beetjes van je kids al helemaal.

Lees ook:
Nieuw onderzoek: Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen