5x leuke uitjes om er een onvergetelijk Vaderdag van te maken

Vader Valéry de Voijs 11 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Ben jij Koos Inspiratieloos en op zoek naar leuke ideeën om jullie Vaderdag een mooie invulling te geven? Search no more. Famme is namelijk behoorlijk creatief geweest en heeft de leukste uitjes op een rijtje gezet. 

Nog een paar nachtjes slapen en alle papa’s in het land kunnen in het zonnetje gezet worden. Leuk voor de vaders, maar (wellicht) een tikkeltje stressvol voor jou. Want wat moet je nu weer verzinnen om te gaan doen? Famme helpt een handje mee en verzint een aantal leuke uitjes om op Vaderdag te doen.

Leuke uitjes op Vaderdag 

Naast het verzinnen van een origineel cadeau (geen ondergoed of sokken, want dat kreeg de man vorig jaar beslist al), is het aan jou de taak om er een leuke dag van te maken. Voor alle moeders die geen idee hebben wat ze dit jaar op Vaderdag moeten plannen: hopelijk helpen deze ideeën je op weg. 

Escape room 

Van Den Haag tot aan Eindhoven en van Zwolle tot aan Amsterdam: er zijn tal van keuzes beschikbaar wanneer het om escape rooms gaat. Een gezellige activiteit voor het hele gezin, waarbij je tegelijkertijd de kennis van jouw man op de proef stelt. Het zal direct duidelijk worden wie er bij jullie thuis de slimste is.

Bezoek een prehistorisch dorp

Is de vader des huizes gek van geschiedenis en alles wat met historie te maken heeft? Dan zul je hem een groot plezier doen met een uitje naar een prehistorisch dorp. En laat er nu net een zo’n dorpje bestaan in de lichtstad van Nederland (yes, we hebben het over Eindhoven). Leuk voor papa, want hij wordt geprikkeld door alle background information in het dorp. Maar ook leuk voor de allerkleinsten die lekker kunnen rondrennen.

Blotevoetenpaden

Vind je een normale wandeling een tikkeltje saai? Probeer dan eens een wandeling op blote voeten. Op verschillende plekken in Nederland zijn er speciaal ontworpen blotevoetenpaden. Een gratis tip van ons: neem wel even een handdoek mee, aangezien je niet op alle paden je voeten kan wassen. Daarbij zijn honden op de meeste plekken niet toegestaan en niet geheel onbelangrijk: vergeet niet om na de wandeling je voeten en benen te controleren op teken.

Oldtimers kijken

Alle mannen die gek zijn op (oude) auto’s hebben geluk. Ze kunnen namelijk hun ogen uitkijken tijdens de Nationale Oldtimerdag (jawel, het bestaat écht). Toevallig valt het evenement dit jaar op Vaderdag. Op 16 juni worden alle oude pareltjes bij elkaar verzameld in Lelystad.

Bezoek een bierbrouwerij

Is Vaders niet vies van een biertje? Dan zal hij een uitje naar een bierbrouwerij vast kunnen waarderen. Door heel Nederland en België vind je de meest bijzondere bierbrouwerijen. Bij de meeste brouwerijen kun je overigens ook een rondleiding boeken. Je zult al helemaal punten scoren als je zijn vrienden (die ook papa zijn), hun partners (die ook hard op zoek zijn naar een activiteit) en hun kids (die zich onderling kunnen vermaken) optrommelt. Een win-win situatie als je het ons vraagt.

6 vaderdagcadeaus waar je vaders écht blij mee maakt (volgens mannen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen