Deze Ikea-hack is té leuk voor voor gezinnen die aan co-slapen doen

Lifestyle Sterre Touw 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Vinden jouw kinderen het heerlijk om midden in de nacht wakker te worden en lekker bij papa en mama in bed te kruipen? Of ben je misschien zelf een groot fan van co-slapen? Deze Ikea-hack .

Het is dé oplossing om ervoor te zorgen dat ieders ledenmaten heel gelaten worden en er ruimte is voor jezelf, maar je toch samen met het hele gezin in één bed kan liggen. Hoe dan?

LEES OOK: Moeder bedenkt briljante hack die haar baby de hele nacht laat doorslapen

Lang leven de Ikea

Elizabeth Boyce is moeder en professioneel fotograaf. Ze heeft zes kinderen, waarvan er vijf jonger zijn dan elf. Wanneer ze samen met haar peuters in bed sliep, trof ze haar oudere kinderen in het midden van de nacht op het tapijt naast het bed aan. Ze besloot een meesterwerk te maken van een paar Ikea-Kura bedden en een aantal comfortabele matrassen.

Co-slapen

Elizabeth deelde de haar geweldige idee om een bed te maken voor twee volwassenen én vijf kinderen op haar blog. Hoewel het in de eerste instantie als onbegonnen werk klinkt, is het nog best makkelijk om te maken. Ze gebruikte twee Kura-bedden om een dubbel stapelbed te maken voor haar vier oudste kinderen. Daartussen in plaatste ze een gigantisch kingsize matras voor haar en haar man, en hun jongste kindje Elia.

Geniaal

Tot nu toe bevalt het bed het gezin bijzonder goed. Voor iedereen is er nu voldoende ruimte om lekker te kunnen slapen. Hoewel één bed natuurlijk altijd nog knusser is, is het voor de kinderen fijn om ook nog ruimte te hebben voor hun knuffels. En het doel is volgens Elizabeth bereikt: ‘Ze blijven nu de hele nacht in hun eigen bed, wat een wonder is!’ Bekijk op de onderstaande foto hoe het co-slapen met de Ikea-hack in zijn werk gaat:

LEES OOK: 12 briljante Ikea hacks die iedere ouder zou moeten kennen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen