Hoe kun jij de kinderen in Oekraïne helpen? Vind hier een inzamelactie bij jou in de buurt

Nieuws Valéry de Voijs 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Machteloos. Zo kun je je voelen wanneer je naar het nieuws kijkt en de beelden van Oekraïne voorbij ziet komen. Gelukkig kun jij ook een steentje bijdragen. Want zelfs in deze situatie kunnen alle beetjes helpen. Wij zetten een aantal inzamelacties voor je op een rijtje waardoor je kinderen in Oekraïne kan helpen.

Als jij luiers, babydoekjes of kleertjes kan missen, kun je deze inleveren bij één van de volgende inzamelpunten.

Roermond: Billy Bob Kids

Vanaf dinsdag 1-3 mag er tijdens openingstijden van alles gebracht worden maar denk vooral aan: babyvoeding, maandverband, baby doekjes, luiers, paracetamol, waterpakjes, drinkpakjes, baby flesjes, tuimelbekers, houdbare pakjes koekjes (om snel te kunnen eten), deodorant, snelle verzorgingsproducten zoals zakdoekjes, pleisters

Bussum: De Groene Afslag & De Groene Ruijter

Ook in Bussum wordt er volop ingezameld. Verpak de spullen in een doos en schrijf er in het Engels op wat er in zit. Inleveren kan op dinsdag 1 en donderdag 3 maart van 09:00 tot 15:00 uur in de gymzaal bij De Groene Ruijter, Piet Heinlaan 54 Bussum.

Landelijk: Rataplan

Deze kringloopwinkel heeft vestigingen in 30 steden. Van Alkmaar tot Rijswijk.. check de website voor een vestiging bij jou in de buurt.

Dordrecht: Jayvie

Woon je in de buurt van Dordrecht? Dan kun je terecht bij Jayvie. Zij verzamelt babyspullen, EHBO spullen en andere artikelen die je kunt missen.

Tiel: Wendy Vos Wouterse

Wie zich geroepen voelt, kan donderdag tussen 16.00 en 21.00 uur én vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur spullen komen brengen. Vos Wouterse heeft de Westroyenhal aan de Predikbroedersweg 14 in Tiel geregeld als inzamelpunt. Hoe lief bedoeld ook: ze hoeft geen kleding en knuffels te hebben: “Dat is niet waar men behoefte aan heeft.” Ze mikt op ‘noodzakelijke spullen’ als luiers, babyvoeding, toiletartikelen, kussens, slaapzakken, sokken en thermokleding, kaarsen, zaklampen, batterijen en flessen water.

Ken jij nog iemand die een inzamelactie is gestart, en staat deze er nog niet bij? Mail dan gerust even naar [email protected], en dan zorgen wij dat deze aan het lijstje wordt toegevoegd!

Schokkende beelden: volledige intensive care afdeling voor pasgeboren in schuilkelder in Oekraïne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme