Deze vrouw raakt zwanger TERWIJL ze al zwanger is

Zwanger Valéry de Voijs 1 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Nee, dit is geen broodje aap verhaal. Deze moeder raakt daadwerkelijk zwanger terwijl ze al in verwachting is. Haar baby’s zijn vijf dagen na elkaar verwekt en vlak na elkaar geboren. Hoewel de zusjes op elkaar lijken, zijn ze dus geen tweeling.

Verwarrend, nietwaar?

Moeder raakt zwanger tijdens haar zwangerschap

De vrouw in kwestie is Odalis Martinez uit Californie. De 25-jarige moeder raakt zwanger van haar tweede dochter, terwijl ze nog in verwachting is van haar eerste kind (volg je het nog?).

Wanneer Martinez erachter komt dat ze in verwachting is, is ze heel dankbaar. Haar eerdere zwangerschappen zijn namelijk geëindigd in een miskraam, dus de moeder in spé was erg opgelucht toen ze hoorde dat er een hartje hoorbaar was op de echo. Er was echter niet één hartje hoorbaar, maar twee. En nee, het is geen tweeling. De baby’s zijn namelijk vijf dagen na elkaar verwekt.

Zo’n situatie komt wel vaker voor bij dieren, maar is erg zeldzaam bij mensen. Een zwangerschap tijdens een verwachting wordt ook wel superfecundatie genoemd. Meerdere eitjes worden in eenzelfde ovulatieperiode bevrucht op verschillende momenten. De uitgerekende datum van beide kinderen is wel hetzelfde. Eén dochter was uitgerekend op 40 1/2 week, terwijl de andere baby met 39 1/2 week zou geboren.

Aan Dailymail laat Martinez weten dat ze mensen vaak verteld dat haar dochters een wél tweeling zijn, om een complexe uitleg en verwarring te vermijden: “It’s just easier to say they’re twins“. Dat is ook gemakkelijk te geloven als je de twee dochters naast elkaar ziet. Ze lijken namelijk ontzettend veel op elkaar.

Hoewel de zusjes op elkaar lijken, zijn ze geen tweeling/Daily Mail.

6 feiten over tweelingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme