Pijnlijk! Het moment komt dat je je ex met zijn of haar nieuwe partner gaat zien en zo ga je daarmee om

Relatie Gina Koninkx 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Je ex tegenkomen an sich is al niet super als jullie niet goed uit elkaar zijn gegaan, maar als daar nog een nieuwe partner bovenop komt kan dat extreem pijnlijk zijn. Of je nou wel of niet achter de breuk stond en daar overheen bent, het is een beeld dat veel mensen raakt. Diep in hun hart.

Je ex tegenkomen met een nieuwe partner

Als jullie uit elkaar zijn gegaan, is de kans groot dat er ooit een moment komt dat je ex een nieuwe partner krijgt. Dit kan jaren duren maar een nieuwe relatie kan ook direct voortvloeien uit die van jullie. En je ex tegenkomen met die nieuwe partner is voor sommigen hun grootste angst.

1. Bereid je er zo goed als kan op voor

Hoewel je nooit weet wanneer het moment daar gaat zijn, is het goed je hier wel op voor te bereiden. Het zal je altijd op de een of andere manier overrompelen maar als je bij jezelf nagaat ‘goh, ik wist dat dit moment ging komen’ kun je er op dat moment hopelijk wat nuchterder op reageren.

2. Gedraag je volwassen

Wat voor pijnpunten er ook nog spelen, probeer deze niet op te rakelen op het moment dat je je ex met zijn of haar nieuwe partner ziet. Dit is iets wat alleen speelt tussen jou en je ex en daar kun je beter niet over beginnen met een nieuwe partner erbij. Overigens laat jij veel sterker zien dat je volwassen met deze situatie om kan gaan als je gewoon jezelf blijft. Dat komt heel zelfverzekerd over.

LEES OOK: Help?! Boos zijn op je ex als je nog wel met hem moet kunnen omgaan vanwege de kids

3. Laat los wat jullie hadden

Hoe pijnlijk het ook is om je ex met een nieuwe partner te zien, probeer het los te laten. Wat jij en je ex hadden is duidelijk voorbij, het signaal kan niet sterker nu hij of zij ook een nieuwe partner heeft.

4. Focus je op andere dingen

Als je je op zo’n moment enorm overvallen voelt door de situatie, is het goed om je te focussen op wat anders. Je kinderen bijvoorbeeld, of geeef aan dat je op dit moment geen tijd hebt voor een praatje omdat je nog werk hebt liggen. Alles om jezelf op zo’n moment te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen