Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Body 2 april 2019

Er bestaat een ‘juiste’ manier om je bh aan te trekken, en we doen het al die tijd verkeerd

Heb je er wel eens bij nagedacht of je je bh wel op de juiste manier aantrekt? Waar sommige vrouwen een bh aantrekken door hem aan de voorkant vast te maken en vervolgens rond de taille te draaien, beweren andere vrouwen dat je in je bh ‘moet stappen’ – wat eerlijk is eerlijk, best gek klinkt.

Tijd om te achterhalen of er nou écht een juiste manier is om je bh aan te trekken. Volgens een bra fit consultant is die er zeker. En wat blijkt? Het merendeel van de vrouwen doet het al die tijd al verkeerd!

Juiste manier bh aantrekken

Wij waren niet de enige die ons afvroegen hoe je een bh nou ‘hoort’ aan te trekken. Deze vrouw vroeg dezelfde vraag op Twitter én voegde handige illustraties toe:

Je zou misschien denken dat er geen goed of fout is wat betreft een bh aantrekken, maar er is niet voor niks een ‘juiste’ manier om je beha aan te trekken. Tromgeroffel… Dít is de juiste manier: de A en B in het rood! Ja, echt. Je begint met je bandjes losser maken, vervolgens doe je ze om je schouder (nog voordat je de bh vastmaakt, dus), haak vervolgens de bh vast en maak de bandjes strakker. De laatste stap is je borsten goedleggen, dat kun je doen door de onderkant van je borst te pakken en omhoog te liften. Je bh zit goed als de zijkanten van je borsten vlakbij je oksel niet over de bh bollen.

Waarom andere manieren verkeerd zijn? Als je je bh aan de voorkant vastmaakt en vervolgens om je middel draait, kan het schade brengen aan je bh. Ongeveer 30 procent van de bh-ondersteuning komt van de band, dus je kunt hier het beste voorzichtig mee omgaan. Er zijn ook mensen die hun bh aan- en uittrekken als een t-shirt. Als je je bh zonder hem los te maken over je hoofd kunt doen, dan heb je de verkeerde maat. En een juiste maat is essentieel voor een goede bh.

Tip:  sta in vervolg wel 10 minuten eerder op, het is nogal wat stuntelen om je bandje aan de achterkant te sluiten. Ach, oefening baart kunst. 😉

Hoeveel bh’s heb jij eigenlijk? Experts vertellen: zoveel bh’s heeft een vrouw minimaal nodig

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Er bestaat een ‘juiste’ manier om je bh aan te trekken, en we doen het al die tijd verkeerd
Sluiten