Heftig: moeder waarschuwt ouders voor bijwerking van keelamandelen knippen

Body Susan Dalstra 7 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Keelamandelen knippen is voor artsen een vrij risicoloze routineklus. Toch resulteerde de operatie van de 3-jarige Evie een week na in de ingreep in een scène uit een horrorfilm. 

Bloed

De ingreep verliep gesmeerd: Evie werd met pijnstillers naar huis gestuurd en in de daaropvolgende dagen had het meisje niet meer pijn dan normaal na zo’n operatie. Bijna een week later kreeg haar moeder Danna echter de schrik van haar leven. Evie spuugde bloed – en niet zo’n beetje ook.

Hulpdiensten

Danna raakte volledig in paniek en belde een ambulance terwijl haar dochter maar bleef overgeven en er een bloedklont uit haar mond hing. ‘Ik was zo panisch dat ik gilde: ze gaat dood! Ze gaat dood!’ Evie zelf bleef wonderbaarlijk kalm en probeerde haar moeder zelfs te kalmeren. Toen de hulpdiensten gearriveerd waren, schrokken zelfs zij van de hoeveelheid bloed. Danna maakte foto’s van het horrortafereel om met de arts te delen.

Nabloedingen

Het komt voor dat kinderen last hebben van nabloedingen wanneer hun amandelen zijn geknipt. De artsen in het ziekenhuis hadden het echter nog nooit zó heftig gezien. ‘Ik wist dat dit kon gebeuren, maar als het je eigen kind is dat zoveel bloed verliest, schrik je je wezenloos.’

Toch is het normaal en komt het vaker voor dan je denkt. Zo’n bloeding kan zich tot twee weken na de operatie voordoen. Het gebeurt vooral zo’n vier tot acht dagen na de ingreep wanneer de korst van de wond wat ‘losser’ wordt. Het is dus niet gevaarlijk, maar smakelijk is anders.

Bekijk de rest van de foto’s hier. Waarschuwing: niet voor de zwakke maag.

keelamandelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme