7x tekenen dat jij een ‘silky’ moeder bent

Opvoeden Valéry de Voijs 25 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Naast de helikopter moeder, de ‘gentle mom‘ of de sad beige parent, heeft het internet een nieuwe type moeder ontdekt. Op dit moment spreken steeds meer moeders zich uit als een typische ‘silky‘ ouder. Benieuwd of jij (onbewust) ook in deze categorie valt? Wij zetten de kenmerken op een rij.

Het lijkt nog maar een paar dagen geleden dat we geïntroduceerd werden tot de – door de op Jolanda Hadid geïnspireerde, almond mom; maar het internet zit niet stil. Hoogste tijd om een nieuwe categorie te introduceren. We proudly present you: de silky moeder.

De silky moeder

Een silky moeder is eigenlijk precies het tegenovergestelde van een crunchy mom. Nu horen we je denken: “Wat is een crunchy mom dan precies?” En ook dat zullen wij haarfijn uitleggen.

Een crunchy mom ken jij namelijk gegarandeerd. Het zijn namelijk moeders die dingen graag op een natuurlijke manier willen doen. Denk aan biologisch eten, organische kledingstijl en homeopatische medicijnen. Het zijn ouders die een zo duurzaam mogelijk leven nastreven waarbij plastic speelgoed uiteraard verbannen is.

De silky mom daarentegen omarmt de wetenschap en streeft naar een zo gemakkelijk mogelijk leven. Om je een beter idee te geven van een silky ouder zetten wij een aantal kenmerken op een rijtje. Herken jij jezelf erin?

1. Silky moeders bevallen in het ziekenhuis

In tegenstelling tot de crunchy moms, hoeven silky moeders niet per se thuis te bevallen. De zoutlampen en sfeerverlichting laten ze thuis en ze bevallen met alle liefde in het ziekenhuis. In het bijzijn van medische professionals uiteraard.

2. Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Silky moms bevallen niet alleen in het ziekenhuis, ook staan zij open voor de beschikbare pijnbestrijding. De crunchy moeders zullen eerder geneigd zijn om hypnobirthing technieken toe te passen en willen in het algemeen niets weten van injecties en pijnbestrijding.

3. Vaccinaties

De silky moeders zijn niet vies van vaccinaties en halen tijdens de zwangerschap alle beschikbare vaccinaties. Ook hun kinderen worden na de geboorte meteen gevaccineerd.

4. Silky moeders gebruiken kunstvoeding

Een silky moeder hoeft niet per se borstvoeding te geven. Ze vindt het net zo gemakkelijk en prima om kunstvoeding en voedingsflesjes te gebruiken.

5. Voeding

Dit type moeder maakt zich niet zo druk om de voeding van haar kinderen. Dit betekent niet dat haar kinderen iets te kort komen; ze maakt haar leven nu eenmaal zo eenvoudig mogelijk. Zo zal ze kant- en klaar maaltijden serveren of zal ze in het weekend gerust een rondje langs de Mc Drive rijden.

6. Sceentime

Ook over schermtijd maken silky moms zich niet zo druk. Ze kunnen zich niet zo druk maken om een uurtje langer televisie kijken.

7. Luiers

Denk je aan crunchy moms, denk je aan duurzaam; denk je aan duurzaam, denk je aan herbruikbare luiers. In tegenstelling tot de cunchy moeders, hebben de silky moms geen behoefte om herbruikbare luiers in te slaan. Zij zullen dus met plezier de wegwerpluiers inslaan.

Herken jij jezelf in de silky mom, of neig jij toch meer naar de crunchy moms? Welk type moeder jij ook bent; Famme is in ieder geval dol op alle categorieën moeders. Benieuwd naar andere categorieën moeders? Hier lees je alles over de typische millennium moeder.

Loïs (33) is klaar met wasbare luiers: ‘Ik ben er niet trots op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme