6 redenen waarom november kindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap

Kinderen Rachelle Abbas 31 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Als je bent uitgerekend in november óf al een november kind thuis hebt: dat betekent een leven lang verjaardagen die niet met Halloween hoeven te concurreren en ook niet al te dichtbij Kerstmis zijn.

November kinderen zijn heel speciaal

De buitentemperatuur is over het algemeen nog steeds vrij draaglijk (even afkloppen). Dit zijn 6 redenen waarom kinderen die in november zijn geboren, speciaal zijn:

1. Ze zijn groter

Kinderen die in november zijn geboren, zijn doorgaans groter bij de geboorte, maar ook gedurende de kindertijd zijn deze kinderen groter dan kids die in de zomer geboren zijn. Uit onderzoek van Harvard blijkt dat kinderen die in de koudere maanden zijn geboren, bij de geboorte langer zijn en op zevenjarige leeftijd zwaarder en langer zijn dan kinderen geboren in de zomermaanden.

2. Ze kunnen goede atleten worden

Een onderzoek naar het atletisch vermogen van schoolkinderen liet zien dat degenen die in november geboren zijn, het meest atletisch zijn. Kinderen die in november geboren zijn, presteren vaak 10 tot 15 procent beter dan hun leeftijdsgenoten in atletische vaardigheidstests.

3. Ze gaan eerder slapen

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die in het voorjaar en de zomer zijn geboren over het algemeen later gaan slapen dan kinderen die in de herfst en de winter zijn geboren. De wetenschap suggereert dat baby’s in november niet zulke nachtbrakers zijn als hun in de lente geboren leeftijdsgenoten – goed nieuws dus als je een kleine in november verwacht!

4. Ze zijn hypergefocust

Studies uit Columbia en Zweden hebben aangetoond dat kinderen die in november geboren zijn, meer kans hebben op de diagnose ADHD. November kinderen kunnen dus opgroeien met hyperfocus, aldus onderzoekers van Pepperdine University.

5. Ze hebben meer kans om linkshandig te worden (als het een jongen is)

Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Wenen zijn jongens geboren van november tot januari eerder geneigd om linkshandig te zijn dan andere baby’s. Een onderzoek onder 13.000 volwassenen liet zien dat 7,5% van de vrouwen en 8,8% van de mannen linkshandig waren. Toen ze naar de geboortedata van de mannen keken, ontdekten de onderzoekers dat het grootste aantal gemiddelde verjaardagen van linkshandigen tussen Halloween en Oudejaarsavond viel.

6. Ze hebben een lager risico op sommige ziekten

Een onderzoek uit Engeland laat zien dat geboren worden in november de kans op het ontwikkelen van immuunziekten, waaronder multiple sclerose (ms), verminderen. Er wordt gedacht dat de relatie verband houdt met vitamine D-spiegels tijdens de zwangerschap, aangezien kinderen die in november geboren zijn baat hebben gehad bij het zonlicht tijdens de zwangerschap.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme