Ben je geboren in november? Dit zegt het over je karakter

Gezondheid Susan Dalstra 3 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Vier je deze maand je verjaardag? Hoera! Om het te vieren hebben we op een rijtje gezet wat mensen die geboren in november zijn, zo speciaal maakt. 

En dat heeft dus niet alleen te maken met je sterrenbeeld.

1. November-jongetjes zijn vaker linkshandig

Uit Duits onderzoek blijkt dat mannen die tussen november en het begin van de winter zijn geboren, vaker linkshandig zijn. Dat wijten wetenschappers aan een hoger testosteronlevel. Dat vertraagt de ontwikkeling van de linkerhelft van het brein van de foetus, het gedeelte dat ervoor zorgt dat de meeste mensen rechtshandig zijn. Daardoor geven deze kinderen vaker de voorkeur aan links.

2. Hun geboortestenen zijn citrien en topaas

Mensen die geboren zijn in november hebben maar liefst twee geboortestenen: citrien en topaas. Die eerste geel/goudkleurige steen staat voor optimisme. Topaas en citrien staan beide bekend om hun helende en kalmerende eigenschappen.

3. Ze lopen een lager risico op bepaalde ziektes

De universiteit van Oxford ontdekte dat novemberkinderen het minst vaak de diagnose multiple sclerosis  krijgen. Ook kampen ze minder met hartproblemen en wordt longkanker onder deze groep het minst vastgesteld.

4. Ze zijn een schorpioen of boogschutter

Als je tussen begin en 21 november bent geboren, ben je een schorpioen. Die staan te boek als gepassioneerde types. Na 22 november geboren? Dan ben je een boogschutter en ben je een genereus type met een groot gevoel voor humor.

5. Kinderen geboren in november zijn minder vaak depressief

Het seizoen waarin je geboren bent, is een indicator van hoe groot je kans op een depressie is in de toekomst (en dat heeft niks van doen met je sterrenbeeld). Brits onderzoek wijst uit dat kinderen die in november zijn geboren, het minst kans hebben op een (klinisch vastgestelde) depressie. Kinderen die in de lente zijn geboren lopen daarentegen het meest risico.

6. Ze zijn atletischer

Dit geldt voor iedereen die in het najaar is geboren: je hebt een sterker fysiek en bent daardoor sportiever dan gemiddeld. Onderzoekers denken dat dit komt doordat moeders tijdens hun zwangerschap meer vitamine D hebben opgedaan. Vooral kinderen die zijn geboren in oktober of november zijn atleten in de dop.

Dit is het type vrouw waar een man op valt, op basis van zijn sterrenbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Good Housekeeping

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen