6x de leukste kinderboeken over de herfst om uit voor te lezen

Kinderen Laura Saija 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Als de eerste blaadjes beginnen te vallen, kun je het gezellig maken in huis met herfstboekjes. Hoe fijn is het om tijdens het donkere weer samen met de kindjes onder een dekentje te kruipen en boekjes te lezen. Om de stemming er helemaal in te brengen, kun je deze leuke kinderboeken over de herfst erbij pakken.

De leukste kinderboeken over de herfst

Gelukkig zijn er genoeg leuke kinderboeken over de herfst te vinden, deze boekjes kun je zeker aan je lijstje toevoegen.

Op zoek naar de herfst – Sanne Ramakers

Een herfstboekje voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal gaat over de kinderen in de klas van meester Sander. Zij krijgen een bijzondere opdracht. Ze moeten namelijk de herfst mee naar de klas nemen. Hoe gaan ze dat doen? Fien en Ramses gaan op pad.

Sammie in de herfst – Anita Bijsterbosch

Dit herfstboekje is geschikt voor peuters vanaf 2,5 jaar oud. Het gaat over Sammie die buiten gaat spelen in de regen.

Lente, zomer, herfst, winter – Britta Teckentrup

Door de gaatjes van de boom zie je wat de natuur allemaal doet in vier jaargetijden. Regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht.

De blaadjesdief – Alice Hemming

Een grappig verhaal voor kindjes uit groep 1 en 2. De eekhoorn is boos, alle blaadjes aan zijn boom zijn weg. Hij is er van overtuigt dat er een blaadjesdief rondloopt.

Vos en Haas en de ballon van uil – Sylvia Vanden Heede

Op het moment dat de blaadjes van de bomen vallen, groeit er een ballon aan Uil zijn boom. Volgens Vos kan dat niet. Uil neemt de ballon overal mee naartoe tot hij kapot gaat.

Waar blijft de herfst – Sanne Miltenburg

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Elk jaar als het herfst wordt, gaat Egel in winterslaap. Wat kan konijn doen op dit te voorkomen? Grappig verhaal over vriendschap, voor kindjes vanaf 4 jaar.

Nóg meer tips vind je in dit lijstje met vijf 5x de allermooiste kinderboeken over de herfst voor peuters en kleuters.

De 5 mooiste kinderboeken met wijze levenslessen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen