Zo maak je de kinderstoel van je kind écht grondig schoon

Lifestyle Laura Saija 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor veel ouders is het een herkenbaar probleem, de kinderstoel van je kind schoonmaken lukt met geen mogelijkheid. Aangekoekte spaghetti- en papresten zijn er met een normaal doekje niet meer af te krijgen.

Dan hebben we het nog niet eens over de bacteriën die zich ophopen of spuug en poep. De kinderstoel moet barre tijden doorstaan.

Kinderstoel van je kind schoonmaken

Toch zijn er een aantal manieren om de kinderstoel weer grondig schoon te maken. Zo kan je eigen kind of een volgend kind er weer smetteloos gebruik van maken.

Na elk eetmoment

Probeer het schoonmaken van de stoel vooral goed bij te houden. Dat wil zeggen, verwijder de etensresten als ze er nog vers opzitten en niet aangekoekt zijn. Dat kan bijvoorbeeld met een keukenrol. Broodkruimels kunnen weggezogen worden met de stofzuiger of simpel opgeveegd worden met een droge doek of keukenpapier. Daarna even afnemen met een vochtige doek.

Dagelijkse reiniging

Loop de stoel dagelijks even goed na op etensresten, zeker omdat het nu nog niet stevig aangekoekt is. Met een goede microvezeldoek en wat afwasmiddel boen je de etensresten er nu nog makkelijk af. Vergeet niet de poten een veeg te geven.

Diepe reiniging

Heb je een tweedehands kinderstoel waarvan je niet weet wat er allemaal mee is gebeurd of heb je gewoon een lange tijd verzuimd met het schoonmaken van de kinderstoel? Dan is er een diepe reiniging nodig. Loop hiervoor eerst bovenstaande stappen na.

Om de stoel echt goed schoon te maken kun je hem het best in de douche desinfecteren met antibacterieel schoonmaakmiddel. Even laten intrekken en met de douchekop spoel je hem weer helemaal mooi schoon.

Om er echt zeker van de zijn dat je alle bacteriën kwijt bent, kun je hem met een stoomreiniger desinfecteren. Zoek van tevoren wel uit of het materiaal van de kinderstoel hier tegen bestand is.

Kussens en riempjes

Losse onderdelen van de kinderstoel, zoals kussens en riempjes, kunnen vaak gewoon in de wasmachine gewassen worden. Als dit niet het geval is, dan kun je ze laten weken in een teiltje met sop. De vieze etensresten weken er vanzelf af en je kunt de onderdelen nog even naspoelen met warm water.

Alles spik en span: wat moet je nou wanneer en hoe vaak schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen