Zo geef jij je kinderen een onvergetelijke jeugd

Opvoeden Valéry de Voijs 5 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Met een beetje geluk heb jij je kids tot hun achttiende under your roof. Hoewel je ze soms achter het behang kunt plakken, kun je je niet voorstellen dat ze op een dag hun vleugels zullen uitslaan. Dus wil je genieten van de tijd die je samen hebt, en geef je zoveel mogelijk liefde en wijsheid door. Deze dingen mogen dan ook niet ontbreken in hun jeugd.

Een onvergetelijke jeugd

Van sentimentele tradities tot aan onvergetelijke ervaringen; van deze dingen gaan je kinderen je later enorm dankbaar voor zijn.

Logeerpartijtjes

Zeg nu zelf: kun jij je nog herinneren dat je naast je ouders in slaap viel? Of het nu een enkele keer was als je ziek was, of jarenlang in het ‘grote’ bed mocht slapen, deze herinneringen zul je gegarandeerd koesteren. Maak er een feestje van in matching pyjama’s, of zet deze zomer een tent op in de tuin (of woonkamer). Hun jeugd is niet compleet zonder jij met je kinderen een logeerpartijtje hebt gevierd.

Schrijf alles op

We’ve got news for you: je gaat het allemaal vergeten. Al die grappige uitspraken, die kleine gewoontes, die persoonlijke dingetjes. Je denkt dat je het allemaal wel onthoud, maar niets is minder waar. Schrijf in een dagboek, of maak aantekeningen in een foto-album. Niet alleen leuk voor jezelf, maar je kinderen gaan hier later met veel plezier doorheen bladeren.

Vertel je kinderen over je eigen jeugd

Vroeg of laat zullen je kinderen geïnteresseerd zijn in hun achtergrond. Vertel ze over jouw ouders, en wat ze jou hebben meegegeven. Neem ze mee naar jouw ouderlijk huis, en laat ze zien waar jij vroeger buiten speelden. Het zijn die kleine simpele dingen die jij aan je kinderen wilt meegeven.

Doe samen vrijwilligerswerk

Eén van de dingen die jij je kinderen waarschijnlijk wilt meegeven is om lief te zijn voor anderen en de wereld om ze heen. Door samen vrijwilligerswerk te doen, leer je je kinderen om sympathie te hebben voor anderen terwijl je samen mooie herinneringen maakt. Of je nu speelgoed doneert, of meehelpt aan schoonmaakacties in de buurt; je samen inzetten voor anderen zal een positieve impact hebben op hun ontwikkeling.

Breng een bezoekje aan Disneyland

Of je nu een bezoekje brengt aan Parijs, of er een vakantie in Florida aan vastplakt, een bezoekje aan Disneyland gaan je kinderen nooit meer vergeten. Samen door het park struinen, je kinderen op je schouders dragen terwijl ze naar de optocht kijken, hun koppies zien shinen als ze hun favoriete karakter door het park zien lopen… it’s all gonna be worth it.

Ga er samen op uit

Plan een dag alleen voor jou en je zoon of dochter. Ga een dagje shoppen, bezoek een theater, rijd naar het strand of bak een dozijn pannenkoeken. Ook weekendjes weg, een kampeeruitje of mini-vakantie kun je toevoegen aan die bucketlist. Wedden dat je kinderen je later dankbaar zullen zijn?

27 redenen waarom de zomer als kind veel leuker was

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme