Kinderen niet welkom op bruiloft zus? ‘Zo’n zus kan gestolen worden’

Ouderschap Wilma Groothuis 3 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Op Facebook deelden we het dilemma van Nicolet (35). Het dilemma luidde: “Moet ik accepteren dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?” Hier hadden maar liefst bijna tweeduizend Famme-lezers een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Kinderen niet op bruiloft van zus

“Ik ben trotse moeder van een babymeisje van 8 maanden en een zoontje van bijna 4 jaar. Nu gaat mijn zusje over vier weken trouwen en heeft ze aangegeven dat mijn kinderen niet gewenst zijn, maar wel de kinderen van mijn oudste zus en broer, omdat die wat ouder zijn. Mijn zusje heeft mijn kinderen al jaren niet gezien, behalve bij hun geboorte. Het voelt gewoon niet goed en ik word er emotioneel van, omdat ik zo’n dag ook graag als compleet gezin wil vieren. Moet ik mij erbij neerleggen dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?”

Meningen van Famme-lezers

Hieronder lees je de meningen van Famme-lezers over Nicolet haar dilemma: “Moet ik accepteren dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?”

Een mooie kaart sturen

Kitty – “Ik zou een mooie kaart sturen, voor de dag bedanken en iets leuks gaan doen met mijn eigen gezin.”

Dat moet je respecteren

Anne – Van wie is de bruiloft? Onze zoon en onze dochter trouwen binnenkort en zij hebben ook besloten geen kleine kinderen op hun bruiloft te willen. En dat moeten we respecteren, vind ik.”

Welk effect heeft het?

Manon – “Wat je ook kiest, dit gaat voor jou gevoelsmatig tussen jullie in blijven staan. Je zus geeft eigenlijk aan dat ze je snapt en jouw beslissing accepteert, wat die ook zal zijn. Nu moet jij bedenken wat voor effect welke optie voor jouw gezin en jouw plaats in de grotere familie gaat hebben en welke optie je dan acceptabel vindt.”

Zo’n zus kan gestolen worden

Willemien – “Het bruidspaar mag uiteraard zelf weten wie ze uitnodigen, maar maak dan geen onderscheid. Maak er met je gezin een hele leuke dag van en ik zou ze ‘s middags een keertje via de app een felicitatie sturen en een heel fijn leven wensen. Zo’n zus kan gestolen worden.”

Daar doe je ze geen plezier mee

Suzanne – “Tja, wat moet je überhaupt de hele dag op een bruiloft met een baby en een kind van 3 jaar? Daar doe je die ukkies toch helemaal geen plezier mee? Breng ze lekker bij een vriendin of je schoonmoeder en geniet van het feest. Desnoods ga je ‘s avonds eerder naar huis.”

Lekker kindloos dagje

Joyce – “Gun jezelf een lekker kindsloos dagje. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ze zijn ook nog jong en hebben ook niks aan zo’n hele bruiloft.”

De familie is toch al gebroken

Henny – “Ik zou helemaal niet gaan als mijn kinderen niet gewenst zijn. En dat vindt ze vast niet erg, want zoals ze al zei, de familie is toch al gebroken. Geniet met je gezin, ga lekker uit en stuur een felicitatie naar je zus.”

Respecteer de wensen

Maud – “Respecteer de wensen van het bruidspaar. Het is per slot van rekening hun dag. Ik begrijp het stellen van een bepaalde leeftijdsgrens wel eerlijk gezegd. Doe je je kinderen en vooral jezelf een plezier met het ‘bijwonen van een bruiloft’? Daar blijft hen denk ik niks van bij. Zo kun je zelf ook des te meer genieten van deze feestelijke dag. Bekijk het zo en regel een goede oppas.”

Voor de vorm uitgenodigd

Wendy – “Mijn kind niet welkom? Dan ga ik ook niet. Nog afgezien van de leeftijden, want deze kleintjes worden echt niet blij van zoveel mensen en drukte, maar blijkbaar heeft je zus jou voor de vorm uitgenodigd. Dus ik zou niet gaan. Nog niet eens voor de kinderen, maar door de manier waarop. Sterkte!”

Ze hebben zorg nodig

Chantal – “Ik snap dat je je kinderen er graag bij wilt, omdat je trots op ze bent en ze erbij horen. Maar wat hebben zij eraan? Ze weten er later niets meer van en ze hebben nog zorg nodig, dus jij bent er ook niet echt bij. Ik zou een oppas regelen en volledig genieten van de mooie dag van je zus.”

Had ik maar nooit… ‘Mijn dochter naar mijn zus vernoemd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme