Famme tipt: Lisa’s favoriete kindvriendelijke hotspots

Eropuit Lisa van den Akker 25 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Zodra je kinderen krijgt veranderen je prioriteiten. Niet alleen in het dagelijks leven, ook als het aankomt op uitjes, restaurantjes en koffietentjes. Plotseling denk je: Is het daar wel kindvriendelijk? Kan mijn kind er rondrennen, of mijn baby er huilen, zonder dat ik boze blikken naar me toe geworpen krijg? Daarom zetten wij fijnste kindvriendelijke horeca voor je op een rij.

Deze week vertelt hoofdredacteur Lisa, moeder van vier kinderen, je wat haar favoriete hotspots zijn om wat uurtjes door te brengen met haar kids.

Kindvriendelijke horeca

Als moeder ben ik altijd op zoek naar de leukste plekjes om met de kinderen naar toe te gaan. Het liefst iets in de natuur, of een leuk tentje waar ik lekker kan zitten én waar de kinderen fijn kunnen spelen. Hieronder deel ik mijn tips met jullie, maar ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips. Laat je het met weten? Stuur een mailtje naar [email protected] met jouw favoriete kindvriendelijke horeca!

Kindvriendelijke horeca Zuid-Holland

Inmiddels woon ik alweer elf jaar in Zuid-Holland en heb ik hier dus al heel wat fijne plekjes ontdekt.

Blossom by kleine planeet – Leiden

Deze conceptstore en lunchroom is een heerlijk plekje voor ouders met kleine kinderen. Je kunt er zitten en wat lekkers eten of drinken terwijl je kinderen spelen. Bovendien hebben ze een fijn kindermenu. Op het terras grenzend aan de gracht is een kleine zandbak dus ook buiten zit je heerlijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die geweldige winkel die ik het liefst helemaal leeg koop.

Sweet Lake Italy – Zoetermeer

Aan de rand van Zoetermeer vind je Dekker, als je komt aanrijden ziet het grote sport- en evenementencomplex er wat ongezellig uit, maar dat vergeet je zodra je op het stadsstrandje van Sweet Lake Italy zit. Sweet Lake Italy is onderdeel van Dekker, heeft een leuke binnenspeeltuin en buiten dus een fijn strandje mét een super leuk speeltuintje. Hier kan ik uren zitten.

sweet lake italy
Sweet Lake Italy in Zoetermeer

Speeltuin SnowWorld – Zoetermeer

Verscholen achter het grote SnowWorld ligt een heerlijke grote speeltuin met terras. De zogenaamde Alpen-speeltuin heeft veel verschillende klimtoestellen en glijbanen voor groot en klein. Een heerlijk plekje om als ouder te relaxen met een koffietje.

Meyendel – Den Haag

Lekker wandelen in de natuur, een leuk bezoekerscentrum, speelbos én een pannenkoekenhuis. Meyendel staat altijd garant voor een heerlijke ochtend of middag op stap met de kinderen.

Impressie - Foto's en video's van en over Boerderij Meyendel Wassenaar
Boerderij Meyendel.

Tante Tokkie – Voorschoten

Hier kwamen we per ongeluk terecht toen we de nabijgelegen natuurspeeltuin bezochten. Tante Tokkie is een leuk pannenkoekenrestaurant, maar je kunt er ook terecht voor huisgemaakt schepijs. Bovendien is het een  natuurvriendelijke boerderij waar kinderen een kijkje kunnen nemen. Leuk om te combineren met de kinderboerderij en natuurspeeltuin die beiden vlakbij zijn.

Kindvriendelijke horeca Utrecht

Ook in de provincie Utrecht heb ik een paar tips voor je.

Blik & Burgers – Zeist

Speeltuin en restaurant Blik & Burgers in het mooie Zeist is een feestje voor iedereen. Als ouder kun je hier heerlijk zitten en genieten van het lekkere eten terwijl je kind speelt in de speeltuin of over de skatebaan scheurt.

blik en burgers
Blik & Burgers

Anafora – Utrecht

Verscholen in het Máximapark in Utrecht ligt Anafora, een fijne plek om te eten met een prachtige bosspeeltuin erbij. Er staat een hek om de gehele speeltuin en de enige in- en uitgang grenst direct aan het terras van Anafora. Zo kun je als ouder rustig genieten van een hapje of een drankje, terwijl je kinderen lekker spelen.

Griftsteede – Utrecht

Met dank aan mijn schoonzusje die in het mooie Utrecht woont ontdekten we dit fijne plekje. In het hart van Utrecht, in de wijk Noordoost, vind je namelijk Stadsboerderij Griftsteede. Hier vind je boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek!

Kindvriendelijke horeca Gelderland

Geboren en getogen in Gelderland is ook deze provincie mij niet geheel onbekend.

Het Uilenbos – Lunteren

Middenin het bos vind je pannenkoekenhuis Het Uilenbos. Hier geniet je van een heerlijke pannenkoek terwijl je kinderen spelen in de prachtige speeltuin of kijken bij de kinderboerderij (mét alpaca’s). Er staan ook picknicktafels en bankjes in het gras voor mensen die niet komen eten (je betaalt dan 7,50 euro entree per kind).

Het uilenbos
Het Uilenbos

De Houtzagerij – Otterlo

Familie restaurant de Houtzagerij in Otterlo is helemaal ingericht op gezinnen. Door de indoor speeltuin kun je hier ook terecht wanneer het slecht weer is.

De Panoramahoeve – Bennekom

In het mooie Bennekom vind je pannenkoekenrestaurant De Panoramahoeve. Op het grote grasveld voor het restaurant kan worden gevoetbald en er is een leuke speeltuin. Fijn plekje in de natuur voor het hele gezin.

Nazomeren! Dit zijn de leukste speeltuinen van Nederland

Stuur een mailtje naar [email protected] met jouw favoriete kindvriendelijke horeca! Wij zijn benieuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme