Zilver, goud of rosé: welke kleur sieraden past bij jou?

Beauty Chiara Izelaar 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zilver, goud of rosé: welke kleur sieraden past het beste bij jouw looks? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals je kledingvoorkeur, je uiterlijk en je aderen.

Volg deze stappen om erachter te komen of je het beste voor zilver, goud of rosé kunt gaan.

Kleur sieraden

Na een kort onderzoekje weet jij precies welke kleur het beste bij je past

1. Neem je aderen onder de loep

De beste manier om je ondertoon te bepalen is door de aderen op je polsen eens goed onder de loep te nemen. Kleuren ze blauw of paars? Dan heeft je huid een koele ondertoon. Zijn je aderen juist groen van kleur? Dan is je ondertoon warm. Kun je niet bepalen welke kleur je aderen hebben, omdat ze meer blauwgroen ogen? Dan is er sprake van een mix en heb je dus een neutrale ondertoon.

Slapen met oorbellen in je oren? Dit is waarom je het beter niet kunt doen

2. Pluis je garderobekast uit

Welke kledingkleuren matchen bij jouw looks? Als jouw garderobekast zich voornamelijk vult met kledingstukken met een gele basis – oranje, bruin, rood – dan heeft je huid een warme ondertoon. Puilt jouw kledingkast juist uit met blauwe, groene, roze en paarse eyecatchers? Dan ben je waarschijnlijk een koel type. Kun je alle kleuren van de regenboog hebben? Dan heb je een neutrale ondertoon.

3. Kijk in de spiegel

De kleur van je haar en je ogen verklappen ook veel over de ondertoon van je huid. Blauwe of groene ogen in combinatie met askleurige of platina lokken geven aan dat je een koele ondertoon hebt. Heb je juist bruine ogen en gouden of koperen haartinten? Dan heb je een warme ondertoon. Een mix verklapt natuurlijk dat je een neutrale ondertoon hebt.

 

Ha! Met deze hack blijft je gold plated sieraden mooi goud

4. De perfecte match

Nu je weet welke ondertoon je huid heeft kun je kijken welke kleur sieraden het beste bij je passen:

    • Koele ondertoon: lichte, zilveren sieraden
    • Warme ondertoon: gouden en rosé sieraden
    • Neutrale ondertoon: zilveren, gouden én rosé sieraden

5. Je eigen smaak

Ben je niet tevreden met de uitkomst? Niet getreurd! Dit is enkel advies; er gaat natuurlijk niets boven jouw eigen smaak. Vind je zilveren sieraden het einde, maar heb je een warme ondertoon? Of vice versa? Draag simpelweg waar jij je lekker bij voelt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme