Relatietherapeute: koppels die veel foto’s op sociale media delen, zijn vaak minder gelukkig

Relatie Eva ten Wolde 8 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je een kijkje neemt op Instagram of Facebook, word je binnen no-time overspoeld met zoetsappige foto’s van kleffe koppeltjes. Probeer het maar! De foto’s laten je geloven dat de poserende tortelduifjes een sprookjesachtige relatie hebben, maar schijn kan blijkbaar bedriegen…

Relatietherapeute Nikki Goldstein heeft zich verdiept in de relaties achter de perfecte plaatjes. En weet je wat? De meeste koppels die aan de lopende band verliefde kiekjes delen, zijn in werkelijkheid minder gelukkig.

En ja, dat betekent ook dat de meeste stellen die hun volgers niet bombarderen met Instagram-waardige foto’s, het beter voor elkaar hebben in de liefde!

De waarheid achter de perfecte plaatjes: koppels die veel foto’s op sociale media plaatsen, zijn vaak minder gelukkig in de liefde

Goldstein vertelt dat veel koppels die niet genoeg vertrouwen hebben in hun relatie of ontevreden zijn met de staat van hun relatie, op zoek gaan naar bevestiging – om het tegendeel te bewijzen. Ze zoeken naar iets dat tegen hen zegt: je hebt wél een geweldige relatie! En wat is een makkelijke manier om deze bevestiging te krijgen? Yep: vind-ik-leuks en reacties via sociale media verzamelen.

Als relatietherapeute kan Goldstein zien wat koppels via sociale media delen, maar hoort ze óók wat er achter gesloten deuren speelt. En dat is in veel gevallen een wereld van verschil: tijdens therapie blijken de koppels niet zo perfect te zijn als op de foto’s die ondertussen op hun Instagram of Facebook verschijnen…

Wat we kunnen leren van ongelukkige stellen

Steek tijd in de perfecte relatie; niet in de perfecte foto’s

Er zit aardig wat tijd in het schieten en bewerken van goede plaatjes, maar ook in het continu in de gaten houden van de vind-ik-leuks en reacties die binnenstromen. Meer dan je denkt! Goldstein is ervan overtuigd dat de tijd die je hier in steekt, de staat van je relatie alleen maar minder rooskleurig kan maken.

‘Er zijn koppels die zich zo erg focussen op het maken van de perfecte ‘relfie’ – een relatie selfie – dat ze gewoon vergeten om te genieten van het moment dat ze samen hebben,’ zegt de relatietherapeute.

Bewuste aandacht – de basis voor een gelukkige relatie? Deze relatiecoach deelt tips

Verliefde kiekjes op je sociale media? Maak je niet meteen druk

Goldstein benadrukt dat het delen van foto’s via sociale media niet per se een slecht teken is. Als je een foto met je lief op je Instagram of Facebook hebt staan, hoef je niet meteen bang te zijn dat je geen gelukkige relatie hebt. Zolang het niet too much is, hoeft er geen wolkje aan de lucht te zijn. ‘Houd het delen gewoon leuk en spontaan; niet klef en bezitterig,’ zegt de relatietherapeute.

Blijf jezelf de volgende vragen stellen: zijn we in het echte leven dezelfde personen als op de foto’s én vinden we het belangrijker dat we ‘in het echt’ een gelukkige relatie hebben of dat onze relatie er goed uitziet op het internet?

6 signalen die aangeven dat je partner meer ruimte nodig heeft

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen