Een lange vliegreis voor de boeg? 4x activiteiten voor kinderen tijdens de vlucht

Kinderen Valéry de Voijs 29 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Kinderen hebben het tijdens een lange vliegreis zwaar te verduren. Lang stil zitten, verveling en geen frisse lucht; het kan kinderen behoorlijk chagrijnig maken. Deze activiteiten kunnen helpen om hun vlucht een tikkeltje leuker te maken.

Activiteiten tijdens de vlucht

De meeste vliegtuigen zijn uitgerust met uitgebreide entertainmentsystemen waarbij kinderen de ene na de andere Disneyfilm kunnen kijken. Maar na twee uur tekenfilms, hebben kinderen vast zin in andere activiteiten.

Magneetspelletjes

Zijn je kids gek van bordspellen maar heb je geen zin om die kleine pionnetjes en dobbelstenen constant onder de vliegtuigstoelen of in het gangpad te moeten zoeken? Kies dan voor een bordspel met magneten. Boter-kaas-en-eieren, Bingo of Mens erger je niet! zijn leuke spelletjes voor kinderen waarbij de pionnen door middel van magneten aan het bord vastzitten.

Tekentablet

Voor alle crea bea’s onder ons: een tekentablet is dé perfecte activiteit tijdens een lange vlucht. Je kind kan tekenen zonder gekleurde stiften of potloden te gebruiken. Op die manier kan je kind genoeg creaties maken zónder daarbij het interieur van het vliegtuig mee te nemen. Deze tablets zijn bijvoorbeeld al vanaf een paar tientjes verkrijgbaar.

Stickerboeken

Stickerboeken zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak zijn deze boekjes niet alleen ter entertainment; maar hebben ze ook een educatief doel. Naast stickerboeken kun je ook losse stickervellen meenemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke Paddington stickervel?

paddington
Bron: Pexels

Deze stickervellen zijn speciaal ontworpen voor de allerkleinste. De stickers zijn namelijk gemaakt van schuim, zodat ze gemakkelijker vast te houden zijn.

stickers
Bron: Pexels

Schilderstape

Neem een rolletje schilderstape mee en wedden dat je kinderen bij zijn? Plak de tape op het raam of op de stoel voor je en laat je kids de tape eraf trekken. Het klinkt heel simpel, maar geloof ons: kleine kinderen zijn snel tevreden. Zo kan een rolletje tape al voor uren vermaak zorgen.

tape
Bron: Pexels

Maak vliegen met jonge kids een stuk makkelijker met deze tips van stewardessen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen