5 leuke manieren om calorieën te verbranden

Body Chiara Izelaar 24 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Ben je iets teveel feestjes afgegaan de afgelopen week of wil je aankomende zomer weer in je bikini passen? De sportschool is niet voor iedere vrouw weggelegd. Je kunt natuurlijk met je ziel onder je arm gaan staan zweten op de loopband en je uitsloven met gewichtjes. Maar er zijn veel leukere manieren om calorieën te verbranden.

Voor iedere work out geldt dat ieder individu een ander aantal calorieën verbrandt. Dit heeft te maken met je gewicht, de duur én de intensiteit van de training. De volgende oefeningen zijn echter zo leuk, dat je urenlang kunt blijven bewegen. Zelfs zonder het door te hebben. Succes gegarandeerd!

Op z’n Hollands

Fietsen is niet alleen heel leuk, het is ook een uitstekende activiteit om calorieën mee te verbranden. Het aantal calorieën dat je met een stuk fietsen verbrandt hangt natuurlijk af van je gewicht, de snelheid en de afstand. Kies een mooie fietsroute – een bos, langs het strand of door het weiland – en vraag één van je vriendinnen om je te vergezellen. Jullie kunnen ook een toeristische fietstour doen in eigen land. Dit kun je natuurlijk onder begeleiding doen, maar ook lekker op eigen houtje. Neem een camera mee om kiekjes te maken en een (gezond gevulde) picknick mand met lekkernijen voor de nodige energie!

Als Bambi op ‘t ijs

Op natuurijs hoeven we niet meer te rekenen, maar gelukkig telt Nederland voldoende schaatsbanen waar jij je kunsten op ‘t ijs kan showen. Of je nu pirouettes kunt maken of zelfs met een stoel geen balans kunt houden; schaatsen is leuk! Trommel je vriendinnen, gezin of collega’s op. Al kletsen, lachend, gierend en brullend rondjes maken laat jullie vast en zeker vergeten dat jullie benen enorm op de proef worden gesteld. Om een voorbeeld te geven verbrandt een vrouw van 70 kilo ongeveer 517 calorieën per uur. Die warme chocomel achteraf kun je inruilen voor een theetje, maar eigenlijk heb je ‘m dubbel en dwars verdient!

Het kind in je

Hoezo zijn speelparadijzen uitsluitend voor kinderen? Ook volwassenen vinden het leuk om te klimmen, klauteren en springen. En af en toe is ‘t hartstikke gezond om het kind in ons vrij te laten. Eventjes uit die dagelijkse sleur treden kan net het verschil maken. Tegenwoordig zijn er ook indoor trampolineparken waar je je helemaal uit kunt leven. Je kunt hier vaak een ticket scoren waarmee je per uur of dagdeel kunt jumpen. Hoeveel calorieën je verbrandt hangt natuurlijk af van hoe lang je sprint. Ter indicatie: een volwassen vrouw van 70 kilo verbrandt er ongeveer 739 met touwtjespringen. Jumping it is! 

Voetjes van de vloer

Of je nu de sterren van de hemel danst of twee linkervoeten hebt; dansen is fun! Er er zijn zoveel soorten dansstijlen, dus er is voor iedere vrouw iets wils. Of je nu een zumba work out aanzet in de woonkamer, een moderne dansklas volgt, met je partner op salsa les gaat of je vriendinnen optrommelt voor een leuk festival; zweten zal je! Hoeveel calorieën je verbrandt hangt af van de danssoort en hoe lang je danst natuurlijk. Als de zweetdruppels langs je rug glijden weet je in ieder geval dat je op de goede weg bent!

Tussen de lakens

Last but not least; seks is misschien wel de allerleukste – in ieder geval lekkerste – manier om al die lekkernijen eraf te zweten. Want laten we eerlijk zijn, seks is een work out op zich. Vooral als je acrobatische standjes uitvoert of bovenop zit kan de liefdesdaad heel wat lichamelijke inspanning vereisen. Het ene seksstandje verbrandt uiteraard meer calorieën dan de ander, maar met een seksmarathon hoef je je niet schuldig te voelen over dat stukje taart. Wil je precies weten hoeveel calorieën jullie verbranden tijdens een gemiddelde vrijpartij? Je kunt het heel makkelijk uitrekenen via deze tool.

Lees meer makkelijke tips om calorieën te verbranden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme