Dit zijn de leukste budget-kraamcadeaus om te geven

Kinderen Vera Guldemeester 7 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Bevalt jouw zus, vriendin of collega binnenkort? Dan ben je vast al op zoek naar een leuk kraamcadeau om te geven. Wist je dat zo’n cadeau helemaal niet duur hoeft te zijn? Er zijn veel leuke budget-kraamcadeaus te vinden. Wij hebben wat goede ideeën, waardoor het vinden van een cadeau een stuk makkelijker wordt.

Voor veel mensen is het in deze tijd moeilijk om rond te komen. Als er meerdere vriendinnen of familieleden tegelijk zwanger zijn en je wilt voor allemaal een cadeautje kopen, kan dat een ware aanslag op je portemonnee zijn. Je moet dus slim inkopen. Gelukkig zijn er op dit moment genoeg budget-kraamcadeautjes te vinden.

Inspiratie voor een budget-kraamcadeau

Hieronder vind je vijf budget-kraamcadeaus onder de 5 euro. Wedden dat er iets leuks bij zit?

Strippenkaart oppassen

Dit cadeau is helemaal gratis en leuk dat het is! Maak een strippenkaart voor de ouders, waarbij ze jou kunnen inschakelen als oppas. De ouders kunnen als jij oppast genieten van een heerlijke dag met veel dutjes of een avondje uit, terwijl jij lekker kunt knuffelen met de baby. Je kunt kersverse ouders bijna niet blijer maken.

Bijtring

Bijna elke baby maakt bij doorkomende tanden gebruik van een bijtring. Dit is dan ook een leuk kraamcadeau. Kies een bijtring in de vorm van een dier of met een Disney figuur. Er zijn genoeg leuke opties te vinden.

Speen

Mocht de pasgeboren baby een speen gebruiken, dan is het een leuk idee om er eentje cadeau te doen. Er zijn bij drogisterijen veel verschillende soorten spenen te vinden. Vaak zijn er bij drogisterijen aanbiedingen te vinden, waardoor je er bijvoorbeeld 40 procent korting op krijgt of twee voor de prijs van één hebt. Zo scheelt het toch weer in de kosten.

Hydrofiele doek

Een baby heeft nooit genoeg hydrofiele doeken. Tegenwoordig heb je hydrofiele doeken met de leukste prints en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt ze vaak al voor 1 euro per stuk.

Koken voor de ouders

Kook jij toch altijd voor een half weeshuis? Breng dan een paar keer in de week een bakje eten bij de ouders van de pasgeboren baby. Zeker in de eerste weken kunnen ze alle hulp gebruiken en staat hun hoofd beslist niet naar koken. Als je zo nu en dan een lekkere soep, pasta of stamppot voor de deur zet, dan zul je daar zeker goed mee scoren.

Lekkere crème voor moeder en kind

Er zijn steeds meer verzorgingslijnen die producten voor zowel moeder als kind in hun assortiment hebben. Het is dan ook een leuk idee om een lekkere crème voor de moeder en de baby als kraamcadeau te geven. Wacht op een aanbieding van 1 + 1 gratis bij de drogist. Op die manier heb je een budget kraamcadeau voor minder dan 5 euro.

Muts

Zeker in de herfst en winter dragen baby’s vaak een muts. Er zijn veel leuke mutsen te vinden. Ga je voor een gebreid exemplaar met konijnen- of berenoren? Of kies je een muts van een warme fleece stof? Aan jou de keuze.

Wil je nog meer inspiratie? Lees dan ook dit verhaal: Met deze 10 cadeaus maak je nieuwe moeders écht blij.

10x dingen die je gedaan wil hebben vóór de bevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme