Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 29 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Kraamcadeaus: met deze 10 cadeaus maak je nieuwe moeders écht blij

Natuurlijk ben je als moeder blij met iedere knuffel en rammelaar die je krijgt, maar sommige cadeaus hebben net wat extra’s. Deze tien originele kraamcadeaus toveren geheid een smile op het gezicht van de kersverse mama.

Wanneer je gaat shoppen voor een kraamcadeau vind je zelf misschien alles leuk. Hoe kan het ook anders, die kleine kleertjes en zachte knuffels, het ís ook schattig. Je zult alleen niet de enige zijn die dat denkt.

Originele kraamcadeaus

Wil je daarom liever gaan voor iets dat nét even anders is en waar misschien nog niemand aan heeft gedacht? Check dan onderstaande tips eens voor praktische en originele kraamcadeaus.

1. Kraamsoep

Wanneer je net bevallen bent is koken waarschijnlijk wel het laatste waar je zin in hebt. Toch is gezond eten belangrijk, zeker in de kraamweek. Een gezonde maaltijd of een pan met soep is dan ook vaak heel welkom. Maak de maaltijd bij voorkeur thuis klaar zodat je het gezin niet te lang lastig hoeft te vallen.

2. Oppassen

Misschien moeten de ouders er nu nog niet aan denken om hun ukkie alleen te laten, maar er komt een moment dat ze ook weer even weg willen zonder baby. Hoe fijn is het dan als ze weten dat ze jou mogen bellen als oppasservice. Geef een zelfgemaakte cadeaubon voor een oppasdienst die op ieder moment in te zetten is. Wil je extra uitpakken? Doe er een dinerbon erbij!

3. Momentje voor jezelf

Even een momentje voor jezelf, dat is waar veel moeders na een tijdje wel naar verlangen. Maak haar daarom blij met een cadeaubon voor een massage, schoonheidsbehandeling of dagje wellness. Met één van deze kraamcadeaus zal ze zich herboren voelen.

4. Klikkie

Klik, klik, klik. Binnen no-time heb je als moeder duizenden foto’s op je telefoon van je nieuwe spruit. Maar wat doe je met die foto’s? Met een Klikkie abbonnement krijg je elke maand de tien leukste foto’s thuisgestuurd. Easy! Je kunt het abonnement voor een paar maanden of voor een heel jaar cadeau geven.

5. Schoonmaakster

Doen de ouders normaal gesproken zelf het huishouden? Verlicht hun taken door een schoonmaakster te regelen. Misschien ben je zelf wel een poetskoningin met wat vrije uurtjes, of je zoekt een professionele schoonmaakster die een paar keer langskomt.

6. Thuisbezorgd

Ben je geen keukenprinses en is tip 1 van deze kraamcadeaus niets voor jou? Geef dan in plaats van een zelfgemaakte maaltijd een cadeaubon van Thuisbezorgd of een andere bezorgdienst. Scheelt toch weer een avondje koken voor de ouders, wat heel welkom is met een newborn in huis.

7. Fotoshoot

‘Ze zijn maar zo kort klein.’ Klinkt cliché maar is echt waar. Reden genoeg dus om deze bijzondere periode op een mooie manier vast te leggen. Geef daarom een newbornshoot cadeau. Een dierbare herinnering voor de ouders die ze jaren later nog zullen koesteren.

8. Cursus babymassage

Quality time met je baby, daar worden veel moeders blij van. Een cursus babymassage is daarvoor perfect. Lekker bezig zijn met je kleine en ook nog fijne technieken aanleren die je thuis kunt gebruiken.

9. Draagconsulent

Willen de ouders de baby graag gaan dragen? Dan is een draagconsult misschien wel iets voor hen. Een draagconsulent komt dan langs om uitleg te geven over ergonomisch dragen. Vaak bespreken ze ook alle verschillende vormen van dragen en leren ze je aan hoe je een draagdoek moet knopen. Super handig!

10. Geld op de spaarrekening

Kinderen kosten klauwen met geld, zeker als ze groter worden. Geef daarom een cadeau voor de toekomst en stort wat geld op de spaarrekening. Liever iets tastbaars overhandigen? Een leuke gevulde spaarpot is een mooi alternatief.

De 9 cadeaus die je dus écht wilt als je net bevallen bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme