Famme test: natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby

Kinderen Lisa van den Akker 28 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Jouw lichaam en huid maken als new mom veel veranderingen door en het huidje van je baby is nog erg kwetsbaar. Belangrijk dus om jezelf en je kleintje goed te verzorgen, maar welke verzorgingsproducten kies je dan?

Natuurlijke verzorgingsproducten

Een babyhuidje is erg gevoelig, rode billetjes of een droge huid komen dan ook bij veel kindjes voor. Om deze en andere huidproblemen te voorkomen kun je verzorgingsproducten met parfum, parabenen en andere chemische stoffen beter vermijden. Probeer in plaats daarvan eens natuurlijke verzorgingsproducten die zachter zijn voor de huid.

Famme test: nieuwe Weleda verzorgingsproducten

Ook op het gebied van natuurlijke verzorging is er veel keus. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij delen graag onze ervaringen met de nieuwe Weleda mama en baby verzorgingsproducten met je.

De babyverzorgingslijn van Weleda bestaat al een hele tijd, maar onlangs hebben ze  breiden ze hun die uit met een Baby Buikjesolie en de Babypoeder. Ook aan de moeders is gedacht, want binnen de mama-lijn introduceren ze een nieuwe tepelzalf.

Baby Buikjesolie

Darmkrampjes zijn een veelvoorkomend babykwaaltje. Bijna iedere ouder krijgt er in meerdere of mindere mate mee te maken. Een lichte buikmassage kan dan verlichting geven en de darmen ondersteunen. De Baby buikjesolie is speciaal ontwikkeld voor zo’n lekker massagemoment. Hij ruikt heerlijk en smeert goed uit. De olie bestaat uit amandelolie en natuurlijke etherische oliën zoals kardemom en kamille. Deze ondersteunen de spijsvertering en de hebben en rustgevend effect op de baby.

Babypoeder

Baby’s hebben een tere huid met veel huidplooien, vaak zijn die plekjes lastig om droog te krijgen. De nieuwe Babypoeder uit deze lijn helpt daarbij. Het is een talkpoeder met plantenextracten van onder andere echinacea en calendula. Na het badderen en drogen kun je wat poeder strooien op die lastig droog te krijgen plekjes. Dit zorgt ervoor dat er geen smetplekjes ontstaan. Het poeder werkt ook goed om een navelstompje te laten drogen of om luieruitslag te voorkomen. Let alleen wel op dat je voorzichtig strooit, het fijne poeder kan namelijk ook ongewenst in de longetjes van je kleintje terechtkomen.

Tepelzalf

Binnen de mama-lijn is er de nieuwe tepelzalf. Een fijn product voor alle borstvoedende moeders. Bij het geven van borstvoeding krijgen je tepels namelijk heel wat te verduren. Wat extra verzorging is dan ook niet overbodig. Met deze zalf bescherm je jouw tepels en voorkom je pijnlijke tepels en tepelkloven. De zalf is gemaakt van zuivere wolwas, bijenwas, olijf- en zonnebloemolie. Hij is ook veilig voor je kleintje en hoeft dus niet afgewassen te worden voor een volgende voeding. Handig!

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen