Wat kun je doen als je man geen kinderen wil en jij wel?

Relatie Vera Guldemeester 1 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Kinderen krijgen is iets magisch, maar niet iedereen op deze wereld heeft een kinderwens. Het is vervelend als precies jouw partner degene is die geen kinderen wil, zeker als jij niets liever wil dan een gezin stichten. Wat kun je dan het beste doen en hoe kun je hiermee omgaan?

Het is een lastige situatie waar je helaas geen compromis in kan sluiten.

Wat kun je doen als je man geen kinderen wil?

Je kunt wanneer je in deze situatie terecht bent gekomen een aantal dingen doen.

Praat erover met je partner

Wanneer jullie nog nooit uitgebreid over kinderen krijgen hebben gesproken is het nu de hoogste tijd om het erover te hebben. Zo kom je erachter of hij nu nog geen kinderen wil of helemaal niet. Vraag ook wat de redenen hiervoor zijn. Zo kom je erachter of er ooit nog een deurtje open kan gaan of niet. Vertel ook waarom jij wel kinderen (met hem) wil en moeder wil worden. Op deze manier snapt hij ook wat er in jou omgaat. Heb respect voor elkaars standpunten en laat de emoties niet te hoog oplopen. De situatie is al moeilijk genoeg. Mochten jullie er tijdens het praten niet uitkomen, dan kunnen jullie de hulp van een psycholoog of coach inschakelen.

Laat het rusten

Wanneer jullie over dit onderwerp hebben gesproken dan is het slim om het daarna een tijdje te laten rusten. Geef het even de tijd zodat jullie elk afzonderlijk over de situatie kunnen nadenken.

Leg hem geen druk op

Leg hem in de tussentijd geen druk op. Maak ook geen opmerkingen over kinderen en/of baby’s die misschien grappig bedoeld zijn, maar die een dubbele betekenis hebben. Op deze manier kan hij zich alleen maar gaan irriteren in plaats van dat hij echt gaat nadenken over dit onderwerp.

Twee keuzes om te maken als je man geen kinderen wil

Wil je partner echt geen kinderen? Dit is erg verdrietig voor je, zeker omdat de bal nu automatisch bij jou wordt gelegd. Voor hem zal er niets veranderen, voor jou des te meer. De volgende twee keuzes kun je maken.

  1. Accepteren
    Je kunt proberen te accepteren dat hij geen kinderen wil. Als je bij hem blijft zal dit dus betekenen dat jij ook geen kinderen krijgt. Bedenk hoe dit voor je zal zijn en of je dit kunt accepteren.
  2. Uitmaken
    Een andere beslissing zou zijn dat je je relatie verbreekt. Daarna kun je op zoek gaan naar iemand die wel kinderen wil of je kunt alleenstaande moeder worden met behulp van een donor. Het moeilijke aan deze keuze is dat je van te voren nooit weet hoe dit uitpakt. Ga je gelukkig(er) worden of maak je de verkeerde keuze? Je weet het niet. Het belangrijkste is om alles goed te bespreken en te overwegen voordat je deze belangrijke keuze maakt. Op deze manier sta je achter je beslissing en weet je dat je er alles aan gedaan hebt. Zo kun je het sneller een plekje geven en het beter accepteren.

5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme