Single Sas #19: ‘Ik ben stiekem te ver gegaan’

Columns Saskia 1 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

“Over het algemeen heb ik een zuiver geweten. Ik kan bijvoorbeeld helemaal niet liegen en heb nog nooit iemand opzettelijk pijn gedaan. Maar dat betekent niet dat ik een engeltje ben. Ook ik heb namelijk mijn momenten waar ik niet trots op ben, en ben ik afgelopen week weer in een bijzondere situatie beland. Ik ben stiekem veel te ver gegaan.

Ik heb namelijk ruim twee jaar geleden mijn knie bezeerd tijdens het skiën en ben sindsdien in behandeling bij een fysiotherapeut. Niet zomaar een fysiotherapeut, maar eentje die er in zijn vrije tijd modellenwerk naast doet. Needless to say dat zijn lichaam aardig afgetraind is. Daarbij ligt zijn talent bij de massage, en weet hij zijn handen goed te gebruiken.

Enfin. Het beeld van meneer de fysiotherapeut zal duidelijk zijn. Deze aantrekkelijke man ziet er niet alleen goed uit, maar ook met zijn innerlijk weet hij de nodige puntjes te scoren. Daarnaast weet hij dondersgoed hoe hij vrouwen kan inpakken met zijn flirty jokes en ondeugende blikken. Toch bleef het altijd bij kijken en we zijn nooit een grens overgegaan. Ik was nog getrouwd toen ik hem leerde kennen. Daarbij is de lieve knul nog geen 26, en leek het me gezien zijn positie niet heel professioneel om met hem aan te pappen.

Het flirten werd fysiek

De laatste paar weekjes gaat het flirten toch steeds een stapje verder. Laatst moest ik bijvoorbeeld een oefening doen waarbij ik naar voren moest leunen. Mijn haren waren los en vielen in mijn gezicht. Hij kwam toen dicht bij staan, veegde de plukjes achter mijn oren, en bond mijn haren langzaam vast. Dat was de eerste keer dat het flirten fysiek werd.

Deze week zijn we toch een stapje te ver gegaan. Ik had namelijk een afspraak bij hem in de praktijk. Helemaal nat van de regen kwam ik aan. Hij bood me meteen een handdoek aan, en gaf me een reserve t-shirt van hem. Het shirt was lang genoeg dat het als een jurkje viel. Tijdens de massage werd het echter spannend. Terwijl hij mijn knie en bovenbeen masseerde, dwaalden zijn handen namelijk aardig af.

Na de massage keek hij me nét even te lang aan, leunde naar voren en gaf me een klein kusje. Op dat moment dacht ik niet meer aan zijn professionaliteit en gingen we helemaal op in de zoenpartij. Tot we plots werden onderbroken door een klop op de deur. Een andere fysiotherapeut verscheen in de deuropening en vroeg of hij zijn collega even kon lenen.

Een bijzondere schermafbeelding

Terwijl beide mannen weg liepen voelde ik de schaamte opkomen. Ik zat daar in een mannenshirt te zoenen met mijn fysiotherapeut die nota bene zeven jaar jonger was dan ik. Ik liep naar de verwarming achter zijn bureau om te voelen of mijn broek al droog was. Op dat moment kreeg hij een appje. Uit reflex keek ik naar zijn telefoonscherm, waar wel een heel bijzondere schermafbeelding op stond.

Op de achtergrond van zijn scherm zag ik namelijk een foto waar meneer in een intense knuffel met een vrouw lachend de camera inkeek. Meteen werd ik misselijk. Deze man had gewoon een relatie? Ik heb mijn natte broek snel aangetrokken, mijn shirt verwisseld en de praktijk uitgerend.

Eenmaal thuis heb ik de receptie gebeld en uitgelegd dat mijn knie op miraculeuze wijze was genezen, en ik de sessies met mijn fysiotherapeut niet meer hoefde voort te zetten. Spijt en schaamte overheersen. Niet alleen tegenover zijn vriendin, maar stiekem ook omdat ik nu met een pijnlijke knie op een lange wachtlijst sta bij een nieuwe praktijk. Karma is a bitch zullen we maar zeggen, nietwaar?”

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #18: ‘Samen met Anne op boevenpad’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen