5 dingen die iedere ouder denkt als je een dagje aan zee bent met de kids

Kinderen Gina Koninkx 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Met kinderen naar zee gelijk aan een dagje lekker relaxen? Dacht het niet. Je kan kinderen namelijk geen seconde uit het oog verliezen op het strand. En dat is niet de enige reden waarom elke ouder toch een beetje de kriebels krijgt van een dag op het strand.

Of je nou in Nederland bent of een weekje logeert aan de Franse kust, deze vijf dingen gaan altijd op.

Dingen die iedere ouder denkt als je met kinderen naar zee gaat

Herkenbaar?

1. Smeren, smeren, smeren

Vrijwel nergens verbrand je zo rap als op het strand. Al helemaal als er een windje staat. Je bent dan ook de halve dag bezig met je kinderen in te smeren. Tot grote ergernis van je kroost want als kinderen ergens een hekel aan hebben is het blijven smeren. Ach ja, later zullen ze je dankbaar zijn.

2. Argh, wéér zand op je handdoek

Om de haverklap ligt je handdoek vol met zand. Je kind ziet er daarnaast geen enkel probleem in om met een natte zwembroek (én natte zandvoeten!) bij jou op het kleed te kruipen. Dat resulteert erin dat je om het kwartier je handdoekje kan uitkloppen om enigszins zandloos van de zon te genieten.

3. Letten die lifeguards eigenlijk wel op?

Op elk strand flaneren wel een aantal heren en dames in kenmerkende rode of feloranje kledij. Het is de taak aan hen om in de gaten te houden of iedereen op het water (en op het strand) wel in veiligheid is. Toch vraag jij je regelmatig af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat ze álles overzien. Al helemaal als een strandganger een babbeltje met ze komt maken.

4. Wéér de zee in

Omdat jij je kinderen niet alleen in de zee laat spelen, banjer jij elke keer maar weer achter ze aan voor een duik. Je hebt het al lang gezien met de golven en het koude water maar je ontkomt er helaas niet aan als je je kids een onvergetelijke dag aan de kust wil bezorgen.

5. Nog één ijsje dan

Op het strand ontkom je niet aan een bakje verse patat met dikke dot mayo én ijsjes. De meeste kinderen weten dat ze dit kunnen verwachten als ze een dagje aan zee spenderen. En eerlijk, jij geniet er zelf ook best wel van. Na honderd keer smeken ben je zelfs bereid ze van nóg een ijsje te voorzien.

Een struggle om je kind in te smeren met zonnebrandcrème? Gebruik dan deze lifechanging trucjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme