Volgens experts zijn er twee manieren waarop je de liefde kan benaderen

Relatie Chiara Izelaar 28 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Iedere vrouw heeft een andere manier om de liefde te benaderen. Maar als het erop aankomt zeggen experts dat je in één van de twee categorieën valt. Of je bent een spark chaser of je bent een long burner. Spark chasers zijn per definitie niet alleen maar uit op seks, maar verlangen naar nieuwe, opwindende ervaringen. Ze jagen de vlinders na en genieten van de roze wolkweken. Zodra de vonken vervagen, zijn vonkjagers opzoek naar een nieuwe vlam om het vuurwerk te ontsteken.

Langbranders zijn daarentegen opzoek naar een langdurige relatie. Zij zijn types die een solide vriendschap op willen bouwen voordat ze hun relatie naar een hoger niveau willen tillen. Zowel spark chasers als long burners zijn dol op de liefde, maar de verschillende eigenschappen zullen je liefdesleven op uiteraard beïnvloeden. De volgende signalen die aan diverse fases van de liefde hangen vertellen je in welke categorie je valt.

1. Het eerste afspraakje

Spark chaser: Wanneer je op date gaat weet je meestal binnen no time of jouw gezelschap een match made in heaven is of juist niet. Je leeft namelijk voor chemie, en als dit fenomeen ontbreekt is er wat jou betreft geen sprake van een tweede date.

Long burner: Hoewel je fysieke aantrekkingskracht niet onbelangrijk vindt, is het voor jou idealer om mentaal te matchen met jouw date. Jij vindt voldoening in het bouwen van een relatie die stand houdt en geeft jouw dates daarom langer de tijd om zichzelf te bewijzen.

via GIPHY

2. Verliefd raken

Spark chaser: Wanneer je verliefd bent haal je alles uit de fase waarin de vlinders in je buik nog vers zijn. Je gedraagt je als een hartstochtelijke romanticus die helemaal opgaat in je nieuwe vlam. Ook vind je het niet erg om je nieuwe aanwinst voor te stellen aan je sociale kring. Je vindt het fijn om iemand naast je te hebben die nieuw en opwindend is en pronkt hier maar al te graag mee.

Long burner: Een diepe connectie is bij jou niet vanzelfsprekend, deze moet groeien. Daarom bestaan de eerste weken van jullie liefdesverhouding uit veel afspraakjes en diepgaande gesprekken. Pas wanneer je ervan overtuigd bent dat jullie een toekomst met elkaar kunnen delen, vertel je de persoon in kwestie over je gevoelens en stel je je lover voor aan jouw geliefden.

via GIPHY

3. Een vaste relatie

Spark chaser: Kortstondige relaties zijn helemaal jouw ding. Niet omdat je bindingsangst heb, maar puur omdat relaties je op een gegeven moment een onvervuld gevoel geven. Je bent opzoek naar “the sparkle” en als deze vervaagt richt jij je – dan wel onbewust – alleen nog maar op de fouten van je partner. Waardoor je al snel geneigd bent om een punt achter jullie liefdesverhaal te zetten en een nieuwe vlam te vinden om jou vuur weer aan te wakkeren.

Long burner: Jouw hele leven draait om toewijding. Je toont zowel loyaliteit naar familieleden, vrienden, collega’s en romantische partners. Je begrijpt dan ook dat je niet eeuwig door een roze bril zal blijven kijken, en bent in staat om the flaws van je lover te accepteren. Verliefdheid vervaagt nu eenmaal, maar daar krijg je wel iets moois voor terug. Het gevaar is echter wel dat je accepteert dat je in een sleur terechtkomt. Stabiliteit is belangrijk, maar spanning houdt de vlam staande.

via GIPHY

4. Break ups

Spark chaser: Natuurlijk zal er vast iemand in staat zijn om jouw spanningsboog hoog te houden. Maar als jouw lover op een gegeven moment minder affectie toont en minder moeite doet om jullie liefdesleven opwindend te houden, ontstaat er toch een gevoel van leegte. Vult hij deze – na de nodige communicatie – niet op? Dan is de kans groot dat je toch uit de relatie stapt. Je neemt simpelweg geen genoegen met minder dan je verdient.

Long burner: Een break up is uit den boze – tenzij er echt een goede reden voor is -, jij last liever een pauze in. Het is toch hartstikke zonde om weg te gooien wat jullie door de jaren heen samen hebben opgebouwd? Hoe moeilijk het soms ook is en hoe weinig moeite jouw partner dan ook doet, je zult blijven plakken.

via GIPHY

 

Het ene is per definitie niet beter dan het andere. Beide benaderingen van liefde hebben hun voor-en nadelen. Weten in welke categorie je past kan je in ieder geval wel helpen om helder te krijgen wat je nodig hebt om gelukkig te zijn in een relatie!

 

Ontdek meer tips voor een gelukkige relatie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen