Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: masturberen helpt om menstruatiepijn te verminderen

Masturberen heeft allerlei voordelen voor je lichaam en mentale gezondheid. Als je een stressvolle dag achter de rug hebt of dreigt de dag gespannen te beginnen helpt soloseks om je even helemaal te ontspannen. Uit onderzoek blijkt nu dat masturberen niet alleen goed is voor je mentale gezondheid maar dat ook je fysieke gesteldheid erop vooruitgaat.

Blijf dit weekend nog maar wat langer in bed liggen zodat je nog even kan genieten van een steamy ochtend met jezelf.

Masturberen om menstruatiepijn te verminderen

De menstruatie is een periode die veel vrouwen als vervelend of pijnlijk ervaren. Met name de krampen in je buik en rug kunnen op een gegeven moment bijna ondraaglijk zijn en dat elke maand weer opnieuw. Uit onderzoek van Womanizer en Lunette blijkt nu echter dat je wel degelijk wat kan doen om menstruatiepijn te verminderen: masturberen.

De onderzoekers van Womanizer en Lunette ondervroegen vrouwen over het masturberen tijdens de menstruatie. Ruim 90 procent van de vrouwen die tijdens de menstruatie masturbeert had hier een heel positieve ervaring mee en gaf aan andere vrouwen aan te raden dit ook te doen. Waarom? Dat antwoord werd duidelijk in hetzelfde onderzoek want nog eens 70 procent van de vrouwen gaf aan een veel minder pijnlijke menstruatie te ervaren als ze in die periode masturbeerden.

Menstrubation

Dit concept heeft uiteraard ook een naam en wordt menstrubation genoemd. Een samenvoeging van menstruatie en masturbatie. Uit het onderzoek bleek ook dat het masturberen niet alleen direct effect had op de intensiteit van de pijn tijdens de menstruatie maar dat de daaropvolgende menstruatie (waarbij werd gemenstrueerd) telkens wat minder pijnlijk werden. Een super interessante uitkomst natuurlijk. Geïnteresseerd in dit topic? Dan raden we zeker aan om alle overige onderzoeksresultaten goed door te spitten. En natuurlijk om tijdens je volgende menstruatie zelf aan de slag te gaan met soloseks.

Angela zweert bij masturberen als pijnmedicatie tijdens de bevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme