Als je masturberen fijner vindt dan seks hebben met je partner – is dat raar?

Persoonlijk Gina Koninkx 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe fijn je het ook vindt om seks te hebben met je partner, als je soloseks hebt geniet je er veel meer van. Herkenbaar? Je bent absoluut niet de enige. Veel vrouwen genieten meer van masturberen dan van de seks met hun partner, maar is dat raar of helemaal niet?

Masturberen fijner dan seks met je partner

Om je vast te verlossen van het antwoord: nee, het is absoluut niet raar. Eigenlijk kunnen we dit ook wel heel logisch verklaren. Je kent je lichaam natuurlijk het best van iedereen. Je weet precies wat je lekker vindt en veel mensen vinden het lastig met hun partner te communiceren wat ze wel en niet lekker vinden tussen de lakens.

Dit zorgt er dus voor dat wanneer je masturbeert, je veel fijner klaarkomt (jij weet namelijk precies hoe) dan met je partner. Sowieso komt een groot deel van de vrouwen niet eens klaar tijdens de seks met een partner. Shocking ja.

LEES OOK: 4 redenen waarom masturbatie goed voor je is en je dus vanavond nog voor wat me-time zou moeten gaan

Meer gaan genieten van seks met je partner dan masturberen

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om meer van de seks met je lief te gaan genieten. Tips nodig? Lees snel verder.

1. Communiceer over je wensen

Het is dus echt héél belangrijk dat je met je partner bespreekt wat je wel en niet lekker vindt. Soms schamen mensen zich ervoor om dit te bespreken met je partner maar geloof ons, je seksleven gaat er écht op vooruit. Je zult ook merken dat naarmate je dit vaker doet, dat zogenaamde gênante gevoel zal verdwijnen. Niks geks. Geen taboes.

Vind je het echt heel moeilijk dit te bespreken? Dan kun je het ook op andere manieren aangeven. Tijdens de seks bijvoorbeeld door harder te hijgen als je partner iets doet wat je fijn vindt *hint*.

2. Gebruik seksspeeltjes

Wat ook kan helpen om de seks met je partner aangenamen te maken is de hulp van wat seksspeeltjes. Als je niet klaarkomt van enkel penetratie kun je een kleine vingervibrator toevoegen waardoor dat wél gebeurt. Wedden dat jullie seksleven erop vooruit gaat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen