Dit is wat je meest gebruikte emoji zegt over jou als ouder

Ouderschap Lise Steegmans 7 jun 2023
Leestijd: 6 minuten

Een emoji zegt meer dan duizend woorden. Althans, zo denkt generatie Z erover. Daarom is het de hoogste tijd om je emoji-gebruik onder de loep te nemen. Wat zegt je meest gebruikte emoji over jou als ouder?

Als emoji’s duizend woorden moeten vervangen, dan is het misschien goed om je af te vragen waar jouw favoriete emoji voor staat.

Favoriete emoji als ouder

😂, de millennialmoeder met zelfspot

Het is de goedaardige moeder die zo af en toe de boterhamtrommel van haar kind vergeet, maar die er tegelijkertijd altijd zal zijn als de boel echt in de soep loopt. Het leven van deze moeder loopt niet altijd op rolletjes, maar ach, zolang we er maar om blijven lachen. Overigens is deze lachende-huilende-emijo geen indicator voor het gevoel voor humor. Dat is bij deze moeder een beetje blijven hangen in de jaren 90… Maar alle gedateerde grapjes terzijde; deze moeder is misschien basic, maar is ook de vriendin die je nooit de rug toe zal keren.

🤣, de coolere moeder

Deze moeder zit werkelijk waar overal de lol van in. Je kunt haar gerust beschouwen als het scherpere, jongere zusje van de lachende-huilende emoji van hierboven. Deze moeder moet niet alleen om de haverklap huilen van het lachen, het is ook rollen over de vloer van het lachen. Terwijl haar humor niet eens zo goed is. En tóch is ze erg tevereden over haar eigen grapjes.

💩, de moeder die nergens van opkijkt

Deze moeder kijkt nergens meer van op. Waarschijnlijk heeft ze een groot gezin of een paar loslopende huisdieren, die hier en daar strooien met hun uitwerpselen. Ze vindt niets vies of walgelijk en ze is een echte aanpakker. Niet lullen maar poetsen. Haar Villa Kakelbont-achtige huis is de plek waar alles mag, zolang het maar gezellig is. Zin iets stiekems en op zoek naar een bondgenoot? Dit is je vrouw.

🥰, de uitstekende klassenmoeder

Deze moeder is letterlijk verliefd. Verliefd op haar kroost, op het zorgen en op het pleasen. Zij is de moeder die vooraan op het schoolplein staat met handgemaakte cadeaus voor de leraren en oprechte verjaardagskaarten. Zij brengt snacks, niet alleen voor haar kinderen maar voor iedereen (ook voor de kinderen wiens moeder hun lunch is vergeten, we kijken naar jou, 😂). Deze vrouw zit vol energie, aan de oppervlakte. Maar vergis je niet, als je haar tegen je in het harnas jaagt, krijg je het moeilijk.

🥲, de emotionele moeder

De emoji met een lach en een traan. Deze moeder doet heel, heel erg haar best om het glas half vol te zien. Maar soms is het leven een vermoeiende, zware sleur. Zij knippert dapper door haar tranen heen terwijl ze haar kind uitlegt dat ze moet gaan werken. Deze moeder pinkt een traantje weg zodra ze door de babyfoto’s scrolt. Ze is somber van geest, maar geniet van het gezelschap van anderen.

😘, de touchy moeder met twijfelachtige grenzen

Deze moeder noemt iedereen “schat” en besteedt het grootste deel van haar tijd aan het achtervolgen van hun partner en kinderen voor nog een knuffel. Als uitbundige wereldburger zal deze touchy moeder vaak de eerste zijn die kirt over een kind met een geschraapte knie, of een vriend wiens scheiding nogal rommelig verloopt. Maar net als een lieveheersbeestje, fladdert deze moeder rond en zal ze nooit lang op één plek landen. Daar zijn ze te enthousiast en te gretig voor.

💅, de piekfijn in orde moeder

Deze moeder heeft een dure tas om haar arm hangen en draagt glimmende witte gympen, zelfs op een excursie naar de verdomde kinderboerderij. Ze rijdt in een chique sportauto en leeft volgens een strak schema – zowel voor haar billen als voor haar kinderen. Máár, dit is ook de moeder waarop je kunt bouwen. Zijn er te weinig handjes die kunnen helpen bij de avondvierdaagse? Deze moeder regelt het. Gaat je partner vreemd met een collega? Deze moeder heeft het perfecte wraakplan. Formidabel en gepolijst, deze moeder wil je te vriend houden.

👀, de roddelmoeder

Als je je ooit verveelt op een feestje, zorg dan dat je aan de praat raakt met deze moeder. Zij is degene die alles weet over iedereen, en die graag ook alles illustreert met haar eigen mening. Ze kent de ins en outs, maar je moet wel beloven om het aan niemand anders door te vertellen. Je kutn haar in vertrouwen nemen, echt waar, al komen je geheimen toch plotseling uit. Op afstand houden dus, tenzij je de juice niet kunt weerstaan.

🙄, de judge Judy moeder

De moeder met een kritische blik, of zeg maar gerust onrealistische norm voor hoe anderen zich zouden moeten gedragen. Ze is scherpzinnig, gevat, maar kan ook intimiderend en kortzichtig zijn. Je weet nooit wat ze misschien denkt; achter die zorgvuldige uitdrukking kan een hele reeks observaties schuilgaan….

😵🌌, de drukdrukdruk moeder

Chaos en wanorde, dat typeert deze moeder. Zij moet veel ballen in de lucht houden en laat er nog wel eens eentje vallen. Door de drukte is deze moeder nogal verstrooid. Haar haar is sinds de pandemie niet meer geknipt, het vuilnis is al een week niet meer buiten gezet. Maar ze is een echte hustler. Ze carpoolt en brengt de kinderen overal heen en mist geen werkgerelateerde deadline. Wel is ze immer buitenadem, al straalt ze ook kracht en mogelijkheden uit. Kan iemand deze moeder een dutje geven?

👍, de bruuske en enigszins angstaanjagende moeder

Deze moeder heeft geen tijd voor jouw onzin. Langdradige proclamaties van vriendschap, onsterfelijke bekentenissen of simpelweg een grappig verhaal – ze krijgen allemaal hetzelfde antwoord: 👍. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze moeder onvriendelijk is, alleen dat ze ondoorgrondelijk en efficiënt is. Zij is degene die hun kinderen op een efficiënte rij zet, zoals kapitein von Trapp met zijn irritante fluitje. Het liefst draagt ze een broekpak met veel zakken en sneakers, en vooruit, ook een taser in haar tas. Deze moeder is woest efficiciënt, heeft geen tijd voor ‘gezeur’ en houdt van to-the-point. En jup, dat kan nogal angstaanjagend zijn.

💀, de helemaal-klaar-mee-moeder

Deze moeder heeft vakantie nodig. Haar meest gebruikte emoji geeft een kijkje in een grimmig landschap dat vol staat met te veel druk en sapkuurtjes, Deze moeder worstelt met het ouderschap en de tijd voor zichzelf. En daarom is ze agressief in het verkeer en gooit ze af en toe een zak nootjes in het gezicht van haar man. Uitte ze eerst nog haar onvrede met een boze emoji (😡), nu is die overtroffen door dit skelet. Deze moeder moet de kinderen dumpen bij haar partner en een week op vakantie naar een all-inclusive gaan.

🍆, de vader

Niets meer en niets minder. Als dit je meest gebruikte emoji is, ben je een vader.

Waarom alle ouders stiekem een hekel hebben aan een uitje naar het zwembad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme