Lucky bastards! 7x redenen waarom sommige mensen meer geluk hebben

Mind Valéry de Voijs 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Je hebt van die mensen die altijd geluk lijken te hebben. Het lijkt wel alsof ze altijd vrolijk zijn, en er altijd op vertrouwen dat alles wel allemaal goed komt. Ken jij zo’n gelukzak? Dan heb je je vast weleens afgevraagd hoe het kan dat ze altijd zoveel geluk hebben.

Komen ze met een volle kar bij de kassa, zul je zien dat er nét een kassa bij komt. Staan ze in de bagagehal op Schiphol te wachten, komt hun koffer als eerste voorbij. En zijn ze hun portemonnee vergeten, vinden ze toevallig wat kleingeld in hun jaszak.

Meer geluk

Fijn voor ze. Je gunt die gelukzakken natuurlijk de wereld, maar vraag je je nooit af waarom zij nou nét iets meer geluk hebben dan anderen?

1. Selffulfilling prophecy

Iemand die vaak geluk heeft, krijgt dit natuurlijk ook vaak te horen. Bestellen ze dat laatste toetje? Zal de serveerster benadrukken hoeveel geluk ze hebben. Of het nu gaat om kleine dingetjes, of grote overwinningen: ze krijgen maar al te vaak te horen dat ze altijd geluk hebben. Dit werkt als een selffulfilling prophecy. Als jij iets vaak genoeg te horen krijgt ga jij dit geloven, en wordt het werkelijkheid.

2. Mindset

Is het je weleens opgevallen dat die gelukzakken eigenlijk gewoon vaak ‘geluk bij een ongeluk’ hebben? Staan ze zonder portemonnee bij de kassa, en geeft de barista die koffie gratis mee? Dan hebben ze inderdaad geluk. Bij een ongeluk.

3. Persoonlijkheid

Jawel hoor: je persoonlijkheid heeft invloed op de mate van geluk jij aantrekt. Ben je extravert en open? Dan heb je meer kans op geluk dan neurotische mensen.

4. Positief

Het is geen verrassing dat positieve mensen meer geluk hebben dan negatieve mensen. Als je positief denkt, focus je op goede dingen, en dat maakt je daadwerkelijk gelukkiger. Ook in spannende of moeilijke tijden is het trouwens extra belangrijk dat je positief blijft denken.

5. Sociaal

Sociale mensen komen eerder in contact met andere mensen, maken gemakkelijk een praatje, hebben veel vrienden en kennen veel collega’s: kortom een heleboel factoren waardoor ze positiviteit aantrekken

6. Nieuwsgierig

Net als sociale mensen hebben ook de nieuwsgierige aagjes meer kans op geluksmomenten. Als zij een succesvol persoon tegenkomen, zullen ze hem/haar het hemd van hun lijf vragen.

7. Bescheiden

Volgens Jim Collins, auteur van Good to Great zijn bescheiden mensen ook meer geluk. Volgens Collins zul je geluk aantrekken als je de juiste houding aanneemt. Voldoende zelfvertrouwen, maar wel bescheiden genoeg om je eigen tekortkomingen in te zien.

Een lesje body positivity: 8 Manieren om je kind een positief zelfbeeld aan te leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme