Kan een menstruatiecup je helpen om sneller zwanger te worden?

Body Lisa van den Akker 25 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je een kinderwens hebt wil je er waarschijnlijk alles aan doen om zo snel mogelijk zwanger te worden. Als je dan opzoek gaat vind je op internet allerhande bijzondere manieren om de kans op een zwangerschap te vergroten. Dit keer nemen wij er eentje onder de loep, namelijk de menstruatiecup. Kan de menstruatiecup je écht helpen om sneller zwanger te worden? Wij vertellen het je.

Bij een menstruatiecup denk je in eerste instantie waarschijnlijk juist niet aan zwanger worden. Die cup gebruik je immers in het geval dat je niet zwanger bent om het bloed van je menstruatie op te vangen. Toch kun je het ook voor andere doeleinden gebruiken.

Menstruatie cup om zwanger te worden

Het idee is eigenlijk heel simpel. Direct na de seks breng je de menstruatiecup aan in de vagina. Net zoals je doet wanneer je ongesteld bent. Door de cup in te brengen kan het sperma maar één kant op. Namelijk richting de baarmoeder. Het sperma dat je normaal verliest, doordat het weer de vagina “uitloopt” behoudt je nu dus eigenlijk waarmee je de kans vergroot dat er een paar zwemmers zijn die “raak schieten.”

Wat zeggen experts?

Volgens Gynaecoloog Dr. Wellenstein kan deze methode zeker helpen om sneller zwanger te worden. Naast dat het werkt omdat er meer zaadcellen richting de baarmoeder zullen zwemmen. Kan het ook werken doordat de zaadcellen langer in de buurt van de baarmoeder blijven. Zaadcellen kunnen namelijk maar liefst drie dagen blijven leven in de vagina. Door ze langer in de vagina te houden krijgen hebben ze meer tijd om zich richting de baarmoeder te gaan verplaatsen.

Dr. Wellenstein adviseert wel om de menstruatiecup niet langer dan 12 uur in te houden en hem dan voorzichtig te verwijderen.

Ervaringsdeskundige

Julia Dennison uit New York probeerde de methode met succes. Toen zij na negen maanden proberen nog niet zwanger was geworden besloot ze de methode te proberen. Ze zegt dat het gemakkelijk was om de cup direct na de seks in te brengen. Ze hield hem vervolgens een paar uur lang in. Direct na de eerste maand dat ze dit probeerde bleek ze zwanger te zijn. Een succes verhaal dus!

Conclusie

Een menstruatiecup kan je zeker helpen om zwanger te worden en het is bovendien eenvoudig en en ongevaarlijk om het te proberen. Succes!

Lees ook:

Dit zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens hun zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen