Met deze 5 psychologische hacks val je de maandag aan

Maandagen worden vaak ervaren als de meest vervelende dag van de week, maar je kunt het natuurlijk ook positief bekijken en bedenken dat juist de maandag de ideale dag is om je week vol energie en positiviteit te beginnen!

Met de volgende tips wordt maandagochtend een heerlijke dag om te beginnen aan de week en houd je je energie op peil voor de rest van de week.

[STAP stap=”1″]

Ga zondagavond vroeg naar bed

Als je eenmaal in weekendsferen verkeert wil je op zondagavond nog wel eens vergeten dat je de dag erna weer vroeg uit de veren moet omdat er een stapel werk op je wacht. Gebruik de vrijdag- en zaterdagavond voor feestjes en gezelligheid, en de zondagavond om te relaxen. Zorg dat je ten minste negen uur slaapt, dan weet je zeker dat je de volgende dag weer fris en fruitig naast je bed staat.

LEES OOK: 7 dingen die niemand vraagt aan werkende vaders

[STAP stap=”2″]

Plan vooruit

Vaak plannen we niet verder dan de week waarin we leven en hebben we geen flauw idee wat voor werk op ons staat te wachten op maandagochtend. Het is handig om dat wel te doen, omdat je op die manier voor jezelf een precies doel stelt van wat je moet doen die dag. Dat geeft je een goede reden om je bed uit te komen en aan de slag te gaan.

[source id=”attachment_120164″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”3″]

Zet op een rijtje waarom je niet gemotiveerd bent voor je werk

Ben je niet alleen op maandag ongemotiveerd, maar eigenlijk de hele week? Maak dan eens voor jezelf helder waarom dat zo is. Want zodra je de reden gevonden hebt, is het veel makkelijker een oplossing te zoeken dan dat je maar blijft zeggen ‘dat je geen zin hebt om te werken’.

[STAP stap=”4″]

Laat je werk ook op je werk

Twee dagen weekend is kort, we know the feeling, maar probeer dan ook in die twee dagen helemaal los te komen van alles wat je die week gedaan hebt. Dat is helemaal belangrijk als je een beroep hebt waarin je vaak te maken hebt met emotionele rollercoasters (van anderen). Weekend is weekend.

[STAP stap=”5″]

Kies de juiste outfit

Heb je je wel eens afgevraagd waarom sommig bedrijven een formele dresscode voorschrijven? Mensen gedragen zich namelijk naar wat ze aan hebben. Heb je geen zin om op maandag naar kantoor te gaan? Kies dan voor een strakke outfit en niet voor de eerste de beste comfy sweater.

Liever gisteren nog! Een werkweek van 5 uur is hartstikke effectief >

Reageer op artikel:
Met deze 5 psychologische hacks val je de maandag aan
Sluiten