Geen energie? 5x Tips tegen een middagdip (die écht werken!)

Gezondheid Valéry de Voijs 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Begin jij nog zo gemotiveerd aan je dag, en kom je fluitend je kantoor binnen? Grote kans dat al dat enthousiast na de lunch ver te zoeken is. Of het nu komt door een zware lunch, of slechte nachtrust.. die middagdip lijkt onvermijdelijk. Met deze trucjes zul je voortaan je dipje overleven

Wedden dat je collega’s verbaasd zullen zijn als ze jou na de lunch ijverig zien doortikken aan je bureau? Trust me, met deze tips voorkom jij een middagdip:

Middagdip voorkomen

En nee, daar heb je niet eens koffie voor nodig.

1. Een groot ontbijt

Zorg dat je met genoeg energie aan je dag begint. Een groot ontbijt kan daar zeker mee helpen! Met ‘groot’ ontbijt bedoelen we echt niet dat je drie eieren in die pan moet gooien, maar zorg wel dat je voldoende koolhydraten binnen krijgt. Een bakje yoghurt met muesli en fruit kan ook al heel vullend zijn.

2. Probeer de Pomodoro techniek

Dit is een techniek die ervoor zorgt dat jij scherp blijft. En nee, daar hoef je geen tomaten voor naar binnen te werken. Het komt erop neer dat je effectiever met je tijd omgaat, en niet zo snel bent afgeleid. Schrijf op welke taken je gedaan wilt krijgen, zet een timer op 25 minuten, en neem dan een korte pauze. Na iedere vierde pauze verdien jij een langere break.

3. Houd je met de lunch een beetje in

Die snacks in de kantine zien er misschien wel heel lekker uit, maar control yourself een beetje. Als jij namelijk een zware lunch neemt zal die middagdip daarna des te harder binnen komen. Ga bijvoorbeeld in plaats van die verleidelijke tosti voor een lichte salade, en neem om vier uur een lichte snack.

4. Kijk een inspirerende TEDtalk

Neem tussendoor even pauze om een inspirerende TEDtalk (of Masterclass of Youtube video) te kijken. Zorg er wel voor dat je niet eindigt in de ‘100 meest schattige kattenfilmpjes’ maar zolang jij het bij één of twee motivational speeches houdt, is er niets aan de hand

5. Doe een korte work-out

De hele IT-afdeling zal waarschijnlijk niet veel werk gedaan krijgen als jij even flink gaat squatten naast je bureau, maar het zal jou een hele energie boost geven. Toch niet zo’n zin om die billen aan het werk te zetten? Maak dan even een wandelingetje, of schep even een frisse neus.

Powernaps for the win! Dit zijn volgens wetenschappers de voordelen van een overheerlijk dutje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tijdwinst

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme