Marleen Staal
Marleen Staal Lifestyle 10 februari 2019

Wat we allemaal kunnen leren van de moeder uit Mean Girls

Mrs. George is niet een gewone moeder, she is a cool mom. Haar opvoedingstechnieken laten misschien wat te wensen over – ze heeft immers de opper Mean Girl opgevoed – verder is deze roze knuffel Barbie eigenlijk onze spirit animal.

Zelfvertrouwen

Aan zelfkennis en zelfvertrouwen geen gebrek. Ze is nog voller van zichzelf dan die dubbel D haar beha kan vullen, maar dat is ook precies wat we van haar kunnen leren. Heb een beetje vertrouwen in wat je kan en wie je bent. Voor je kinderen ben je immers altijd cool. Al komt er een moment dat ze niet meer met jou (of met de juf) willen trouwen, maar dan weet je dat de puberteit is aangebroken.

via GIPHY

Knuffelen

Over die dubbel D gesproken, het zijn twee zachte kussentjes die de knuffels extra intens maken. Maar zonder dollen, Mrs. George is een ontzettende knuffelaar en een mooie manier om je liefde te tonen is er bijna niet, toch? Een knuffel maakt elke dag goed. Dus wij stemmen voor meer knuffels!

Moeder, echtgenoot, maar vooral vrouw

Mrs. George is moeder, maar dat niet alleen. Ze is ook gewoon een vrouw die nog zin heeft in een feestje op zijn tijd. Wederom een belangrijke levensles voor ons: soms moet je iets doen wat niet helemaal moeder-like is. Gewoon, omdat je ook nog vrouw, vriendin en je eigen persoontje bent.

Voor altijd jong

Oké, even snel met condooms rondstrooien is misschien niet per se de allerbeste seksuele voorlichting die je kan geven, maar onze Mean Girl mama weet wat wel wat haar kinderen bezighoudt. En dat houdt haar weer jong, zoals ze het zelf zo mooi zegt.
Het kan nooit kwaad om je eens te verdiepen in wat die kinderen van je eigenlijk allemaal uitspoken, wat de trends zijn (zonder zelf gelijk in een glitter naveltruitje te lopen op kantoor) of wat voor rages op het schoolplein heersen. Heb je iets om aan de keukentafel over te kletsen.

Heb plezier

Even terugkomen op dat meedoen met trends: daar moet je eigenlijk gewoon schijt aan hebben. Als jij twerkend op het perron op je trein wil staan wachten, vooral lekker doen. En wil je elke dag het liefst van top tot teen in roze gehuld? Ga ervoor. Mrs. George maakt het niet uit wat anderen denken, zolang ze maar plezier heeft. In wat ze doet en in het leven algemeen. Live a little!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Wat we allemaal kunnen leren van de moeder uit Mean Girls
Sluiten