Moeder moet 46 euro betalen om haar pasgeboren baby vast te houden

Nieuws Valéry de Voijs 4 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Wanneer deze moeder de rekening bekijkt, schrikt ze zich kapot. De bevalling duurde volgens de Amerikaanse moeder maar vijf minuten, maar toch moet ze een behoorlijk bedrag afrekenen. De kosten van haar bevalling bedraagt maar liefst 4000 euro.

Insane.

Kosten van bevalling

Je kunt het bijna niet geloven maar deze moeder moet maar liefst 46 euro afrekenen om haar pasgeboren kind te mogen vasthouden. Morgan Marie is nog maar net bevallen van baby #4, of ze mag haar portemonnee al te voorschijn toveren.

Op haar TikTok-account @itsmorgenmarie deelt de moeder wel vaker grappige video’s van haar kinderen, maar deze video spant de kroon. Morgan opent de rekening en komt erachter dat de stortbevalling meer dan 4000 euro kost. Wanneer ze de rekening voorleest blijkt dat ze 51 dollar (46 euro) moet betalen voor ‘skin to skin contact.

@itsmorgenmarie

Ouch 🥲

♬ original sound – Morgen

Hoe zit dat in Nederland?

Even ter vergelijking: Als je in Nederland in het ziekenhuis moet bevallen door een medische noodzaak wordt de gehele bevalling vergoed door je basisverzekering. Wil echter uit vrije wil in het ziekenhuis bevallen, maar is er geen sprake van een medische noodzaak kom je dit uit eigen zak te betalen. Dit is in 2022 zo’n 450,28 euro.

Naast een eventuele aanvullende verzekering zijn er nog een aantal dingen die jij geregeld wilt hebben voor je gaat bevallen. Een uitgebreide checklist vind je hier.

Overstappen van zorgverzekering met je gezin (waar je op moet letten en hoe je kosten bespaart)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme