Moeder gaat viraal: ‘Dit is survival mode’

Ouderschap Valéry de Voijs 3 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

“Mijn baby huilt vrijwel nooit” , “het moederschap is het mooiste wat mij ooit is overkomen” of “na de geboorte van mijn baby zat ik op een roze wolk”. Allemaal uitspraken die jij niet hoeft te horen wanneer jij als kersverse moeder probeert te overleven. Deze vrouw is net voor de tweede keer moeder geworden en post een video over haar ‘survival mode’.

De video wordt miljoenen keren bekeken en gaat daarmee in een mum van tijd viraal.

Moeder in survival mode

De vrouw waar we het over hebben is een moeder van twee kids. Alex post sinds de zwangerschap van haar tweede baby over alles wat er in haar leven speelt. Van bezoekjes aan de gynaecoloog tot aan de bevalling: ze legt het allemaal vast op haar TikTok-account @alexoxo.

In één van haar laatste video’s is Allex te zien in een situatie waarin we ons allemaal herkennen. Met een ongewassen T-shirt, joggingbroek een losse knot op haar hoofd, probeert ze haar huilende baby te sussen.

Wanneer ze haar baby oppakt en haar wiegend op een neer beweegt blijft ze maar zingen: “Everything is OK. Everything is OK. Everything is OK. I thought he pooped but he didn’t. He just threw up. Everything is OK. Everything is OK.”

De video krijgt niet alleen ruim 4 miljoen views, maar wordt overladen met meer dan 600 duizend reacties. Iedere moeder herkent zichzelf namelijk in deze survival modus. Dit is hoe de mede-moeders Allex supporten:

De video zie je hier:

@allexoxo

everything about this video describes how crazy I’m going 🤪 laundry everywhere, hair, crying #newborn #postpartum #momsoftiktok #everythingisok

♬ original sound – Allex

Voel jij je soms ook overwhelmed met een pasgeboren baby? Volgens dit onderzoek is het belangrijk om daar in ieder geval eerlijk over te zijn, en erover te praten.

Net bevallen? 10 fabels over de ‘zwarte wolk’ en postnatale depressies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme