Deze 5 moeders kozen voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding

Bevallen Laura Saija 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De bevalling is misschien wel een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in je leven. Indrukwekkend en intens. Ook als je nog niet bevallen bent, ken je vast verhalen over de pijn bij een bevalling.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om pijnbestrijding te gebruiken tijdens de bevalling, terwijl anderen liever een natuurlijke bevalling hebben zonder medicatie. Het is belangrijk dat jij kiest voor een bevalling die het best is voor jou en je kindje.

Natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding

Deze vijf moeders delen hun ervaringen over hun keuze voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding.

Volledig bewust zijn

Laura (29) koos bewust voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding. “Ik wilde me volledig bewust zijn van wat er gebeurde tijdens de bevalling. Ik wilde de ervaring volledig beleven en in contact blijven met mijn lichaam. Ik heb me goed voorbereid op de bevalling en was vastbesloten om het op eigen kracht te doen en dit is uiteindelijk ook gelukt.”

Natuurlijk proces

Sarah (32) heeft drie kinderen gekregen zonder pijnbestrijding. “Ik wilde me volledig kunnen focussen op de bevalling en de geboorte van mijn kind. Ik geloof dat ons lichaam is gemaakt om een bevalling aan te kunnen en dat pijnbestrijding de natuurlijke processen kan verstoren. Het was zeker niet makkelijk want die weeën voel je echt wel, maar ik heb elke keer het gevoel gehad dat ik het kon doen.”

Bang voor bijwerkingen

Marieke (27) wilde graag een natuurlijke bevalling omdat ze bang was voor de bijwerkingen van pijnbestrijding. “Ik wilde geen risico’s nemen met mijn eigen gezondheid of die van mijn baby. Daarnaast wilde ik me niet suf voelen tijdens de bevalling, ik wilde het hele proces bewust meemaken. Het was zwaar en intens, maar ik ben blij dat ik in mijn lichaam geloofde en elke seconde van die oerkracht gevoeld heb.”

Hypnobirthing

Kim (35) koos voor een natuurlijke bevalling omdat ze graag controle wilde houden over haar eigen lichaam. “Ik wilde geen medicatie die mijn lichaam zou overnemen. Ik wilde me kunnen richten op mijn ademhaling en de kracht van mijn eigen lichaam gebruiken om mijn baby te baren. Ik volgde cursussen zoals hypnobirthing om meer te leren over ademhaling. Tijdens de bevalling heb ik het bijna opgegeven omdat de weeen zo intens waren, maar uiteindelijk is het gelukt zonder pijnbestrijding.”

Complicaties

Jolien (30) wilde graag een natuurlijke bevalling omdat ze bang was voor de mogelijke complicaties van pijnbestrijding. “Ik wilde mijn baby op de meest natuurlijke manier ter wereld brengen. Ik wilde niet dat er iets tussen ons in zou komen tijdens het proces. Ik had veel verhalen gehoord over ruggenprikken die verkeerd gezet werden en zoiets wilde ik niet meemaken tijdens de bevalling. Het was pijnlijk, maar ik voelde me heel dicht bij mijn baby en mijn eigen lichaam tijdens de bevalling. Iets wat ik nooit eerder gevoeld heb en ik ben trots op mezelf dat ik het heb gedaan.”

6 natuurlijke alternatieven voor pijnbestrijding tijdens de bevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme